Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-04 18:29:00

Komoly fordulatot vett Gesztesi Károly élete, nagy elhatározást tett

A színész nehéz időszakon van túl, a hit segített neki.

Komoly fordulatot vett Gesztesi Károly élete, nagy elhatározást tett

Meg kell keresnem a hangot: Szamár, ott vagyunk már – így kezdődik az az interjú, amelyet Azurák Csaba készített Gesztesi Károllyal a TV2 késő esti műsorban.  Az I/I Azurák Csabával című műsorból kiderül, hogy Gesztesi Károly egy nehéz időszak végén megtért.

Erről a korszakról úgy fogalmazott: „Olyan helyzetbe kerültem, hogy hitemet vesztettem mindenben, a családban, a színházban, a művészetben, jött egy nagy miért és nem tudtam, hogy miért”. Elismerte, akkor depressziós volt, de hagyta magát  lemerülni, hogy megtudja, mi dolga van a világban. Egy idő után megtalálta és arra jutott, „frissítenie kell az embereket és ezáltal felfrissül ő is”.

Megtalálta az utat istenhez is.  „Nem akartam menekülni semmilyen hitbe, tisztába akartam jönni azzal, hogy mi történik az 55 éves Gesztesivel, megtaláltam az élet értelmét, ami az, hogy egyszerűen élni kell és segíteni annak, akinek tudsz. Például, ha van, aki azt akarja, hogy felvegye csengőhangnak a nevetésemet, mert akkor ő is nevet, azt kell tenni. A lényeg, hogy sok embernek, sok jót kell adni.”
 
Azóta megtalálta a hitet.

"Megkaptam azt kegyelmet, hogy hiszem az istent. Valószínűleg mindig is hívő ember voltam, mert amikor parancsolatokat szegtem, akkor éreztem, hogy az nincs jól"

– beszélt a megtéréséről. Azóta szívesen forgatja a Bibliát, az Újszövetséget hangoskönyvben fel is olvassa, már belekezdett ebbe a munkába.
 
A beszélgetésben szó esett harmadik feleségével, Liptai Claudiával való kapcsolatáról. Gesztesi Károly erre úgy emlékezett, hogy „fantasztikus volt a vele töltött hét év a maga gyötrelmével és csodájával. Jó dolog volt, hogy egy ország szeretett bennünket, de ennek is vége lett.” Ennek apropóján végül arról is beszélt, hogy „legfontosabb az egészség, a család, amikor imádkozom, akkor sok családtagot kell felsorolnom és ez jó, olyannyira, hogy ebbe bele is szoktam aludni.”

atv.hu

További belföldi híreink