Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-04 12:08:00

Ismét leváltják Balog Zoltánt

A Magyar Nemzet úgy tudja: Balog Zoltán romaügyi miniszterelnöki biztos megbízatása megszűnik, helyette egy ismert szociális szakember kormánybiztosi rangban irányítja majd a területet.

Ismét leváltják Balog Zoltánt

Ezzel összefüggésben az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság átköltözik a Belügyminisztériumba, hogy a kormánybiztossal együttműködve onnan folytassák programjaik lebonyolítását.

Az új kormánybiztos Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője lehet, bár az információkat egyik érintett sem kommentálta. A portál úgy tudja, hamarosan bejelentik a változásokat.

Balog Zoltán még március elején az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy a tavalyi választás után kérte a miniszterelnököt, hogy hagyjanak neki még időt a romák felzárkóztatásával kapcsolatos összegzésre és javaslatok kidolgozására- ezt miniszterelnöki megbízottként megtette, így idén februárban egy kormányülésen az előterjesztését öt órán keresztül tárgyalták. Balog szerint ezzel véget ért a megbízatása, helyét pedig egy kormánymegbízottnak kell átvennie.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink