Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-02 21:36:00

Salvini EP-frakciót csinálna, a Fideszt is meghívta

Jövő hétfőn Milánóban találkoznak az európai jobboldali populisták Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter vezetésével, hogy megbeszéljék az EP-választásokra formálódó szövetségüket - írja az osztrák Die Presse.

Salvini EP-frakciót csinálna, a Fideszt is meghívta

A lap úgy tudja, a találkozón a Salvini vezette Liga mellett az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is részt fog venni, sőt, lehet hogy a szabadságpárti alkancellár, Heinz-Christian Strache is tiszteletét teszi majd. A találkozó "A józan ész Európája felé" címet kapta.

A Die Presse azt írja, a Salvini által elképzelt esetleges közös EP-frakció az "Európai Népek és Nemzetek Szövetsége" nevet kapná (AEPN lenne a rövidítése), és mintegy 20 párt vagy csoportosulás csatlakozna hozzá. A lap szerint a magyar Fidesz is csatlakozhat a szövetséghez, ahogy a Marine Le Pen vezette francia szélsőjobboldali Rassemblement National, a holland Geert Wilders vezette Szabadságpárt, vagy a német Alternative für Deutschland (AfD).

Az európai szövetségesek részvételével szervezett kampányrendezvényt Matteo Salvini eredetileg a római Circus Maximus mezején akarta megtartani, de a helyszín végül átkerült Milánóba.

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink