Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-02 21:58:00

Csak a Parlament lesz magasabb az új Puskás Arénánál

Időre elkészül az új Puskás Aréna - ígérik a kivitelezők. Puskás Ferenc születésének 92. évfordulóján az újságíróknak bemutatták az épülő stadiont. Tarlós István elismeréssel beszélt az építményről, Gera Zoltán pedig csak azért szomorkodott, hogy az új stadionban már nem léphet pályára.

Időre elkészülhet az új Puskás Aréna

 

A korábbi nehézségek ellenére már nincsenek csúszásban az új Puskás Aréna építői. Ezt a stadion építésének irányításáért felelős kormánybiztos jelentette be. Jelenleg naponta 1500-2000 ember dolgozik az építkezésen.

„205x316 méter az épület szélessége és a hossza. 52 méter a legmagasabb pontja, csak a parlament lesz magasabb nála Budapesten.” - ismertette Fürjes Balázs.

Itt rendezik jövőre a foci Európa-bajnokság több meccsét is, remélhetőleg a magyar válogatott részvételével. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a további tervekről is beszélt.

Csányi Sándor szerint néhány éven belül akár BL-döntő is lehet. Hozzátette: Európában is egy kimagasló színvonalon megépített, minden szolgáltatás nyújtására képes stadiont építettek

Gera Zoltán csak azt sajnálja, hogy ebben a stadionban már nem játszhat.

Nemzetközi szinten átlagos árból kívánták megvalósítani a létesítményt, ennek érdekében nyílt EU-s pályázatot hirdettek, amelyből a legolcsóbbat választották, így a Puskás Aréna áfa nélkül nettó 142 milliárd forintból épül fel. Az összegekről szólva elárulta, a kivitelező napi 142 millió forint kötbért köteles fizetni csúszás esetén.

„A horvátok elleni mérkőzésen úgy belegondoltam, hogy mi lesz, amikor itt a Puskás Stadionban 67 ezer magyar szurkoló lesz és kiabálják, hogy: Ria-ria, Hungária!” – mondta az egykori válogatott

Az új Puskás Arénát várhatóan még ebben az évben átadják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink