Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-01 15:06:00

Tvrtko és a Heti Napló illegális szemétlerakót leplezett le - holnap már elszállítják a hulladékot

A közösségi médiának ereje van, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Heti Napló vasárnapi anyaga, majd Vujity Tvrtko ma reggeli posztja, amelyben egy elhagyatott, veszélyes gumihulladékkal teli kiserdőről számolt be a nagyérdeműnek. Nem kellett sok és Kunszentmárton polgármestere is felvette vele a kapcsolatot, aki az atv.hu-nak is elmondta, hogy már holnap reggel elszállítják az otthagyott gumikat.

Tvrtko és a Heti Napló illegális szemétlerakót leplezett le - holnap már elszállítják a hulladékot

Szétdobált gumiabroncsok tucatjai – ezzel szembesült az ATV riportere, miközben Jász-Nagykun-Szolnok megyében járt, és egy technikai probléma miatt meg kellett szakítani útját. A Heti Naplóban Bihari Ádám anyaga vasárnap az országos szeméthelyzettel foglalkozott, és ebbe Vujity Tvrtko is beszállt. Amit látott, annak lett következménye.

A helyszín Kunszentmárton, és egy apró, de annál szebb kiserdő, ahol töménytelen mennyiségű veszélyes hulladékot szórtak szét, jellemzően gumiabroncsokat. Vujity Tvrtko a közösségi médiában is nyilvánosságra hozta a pár perces kisfilmjét, és meglepetésre nem sokkal később a település polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila is felvette vele a kapcsolatot.

A városvezetőt az atv.hu is megkereste, aki úgy kommentálta a ma reggeli történéseket, hogy meglátva Vujity Tvrtko videóját azonnal tudta, hogy lépnie kell. Majd felvette a kapcsolatot az újságíróval, hogy van-e esetleg más információ is a birtokában. Mint nyilatkozta: régen nem járt a területen, az első gondolata pedig – látva a felvételt – az volt, hogy megoldást kell találni.

Wenner-Várkonyi Attila elmesélte, hogy az érintett területet az airsoftosoknak adták ki ingyen évekkel ezelőtt. A polgármester saját felelősségét sem vitatja a helyzetben, hiszen utólag úgy véli: nem ellenőrizték, hogy azt megfelelően használják-e, plusz szerinte lehettek olyanok is, akik illegális hulladéklerakónak nézték a helyet. Ez is rávilágított arra, hogy „mindent kézben kell tartani”. Emellett ugyanakkor egy roncsderbi-pálya is található, amelyet viszont „nagyon szépen rendben tartanak”.

A település első embere azt is elmesélte, hogy a jegyzővel azonnal a helyszínre siettek, aminek köszönhetően holnap már elkezdik a veszélyes hulladéknak számító gumikat elhordani. Az elszállítást és megtisztítást – a gyors intézkedés miatt – a környezetvédelmi alap terhére vállalják. Mint mondta, először ezt kell megoldani, és csak azután fogja behívni az érintetteket, akik ezt üzemeltették. Ha a testület úgy dönt, akkor szigoríthatják a feltételeket, vagy akár meg is szűntethetik a helyet, egy azonban biztos – tette hozzá –, hogy ez így nem mehet tovább.

atv.hu

További belföldi híreink