Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-01 12:06:00

Megkérdeztük Farkas Flóriánt, mit gondol Pócs János gyújtogatós-kazános videójáról

A Fidesz közleményével ért maximális egyet, nem kell lemondania, ennyi - Farkas Flóriánt megkérdeztük a fideszes Pócs János botrányos kazános videójáról.

Megkérdeztük Farkas Flóriánt, mit gondol Pócs János gyújtogatós-kazános videójáról

Farkas Flórián ma szólalt meg először Pócs János botrányos kazános videóügyében. A fideszes roma politikust az után kérdeztük meg a parlamenti folyosón, hogy a mai ülés elején napirend előtt Szabó Tímea (Párbeszéd) felháborodottan tette szóvá: Pócs János még mindig ott ül, vele szemközt a fideszes padsorokban, a szégyenletes kazános videója után is. (Az ellenzéki padsorokból többen jól hallhatóan fasizmust kiabáltak be.)

Nagy botrányt kavart egy nemrég előkerült videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy "betüzeli" amiért "rosszat tett", megivott egy féldecit, és a politikus meg is gyújt egy papírt. A felvétel 2008-as, azóta a körzetében, Jászapátiban többször is megválasztották Pócs Jánost parlamenti képviselőnek.

Ő azt nyilatkozta, hogy ez egy "vidám" videó volt, az azon szereplő roma férfi a barátja volt - azóta meghalt - és ő azt a kérésére készítette. Pócs János a 444-nek azt állította, hogy Jászapátiban ismerték a videót, és így is négyezer szavazattal többet kapott a 2018-as választáson mint 2014-ben.

Farkas Flórián most munkatársunk kérdésére, hogy neki mi a véleménye arról, amit Pócs János tett, elítéli-e a kazános-gyújtogatós videót, a parlamenti folyosón azt válaszolta: "A Fidesz kiadott egy közleményt, amivel teljesen egyetértek".

Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: "nem". És megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó "szerencsétlen volt". Munkatársunk kérdésére, hogy ez számára csak ennyi, nevetve azt mondta: "igen", és bement az ülésterembe.

Ajánlom

További belföldi híreink