Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-02 06:20:00

Elfogyott az önkéntes tűzoltók pénze Szentlőrincen

Addig tudnak tűzhöz vonulni a szentlőrinci tűzoltók, amíg van benzin a tűzoltóautóban. Egy újabb tankolásra ugyanis már nem futja. Nincs pénz. A tavalyi pályázatokon nyert összegekkel már elszámoltak, de az ideieket még csak most írják ki. Ezekből legkorábban nyáron lesz pénz. A polgármester kérdésünkre azt mondta, segítenek amiben tudnak.

 

 

Csak a garázsban lehet megmutatni a szentlőrinci tűzoltók kocsiját, hogy még azzal se fogyjon a tankból az üzemanyag, hogy kiáll az épület elé és vissza. A tűzoltó egyesület nagy segítség az itt élőknek, hiszen jóval korábban megkezdhetik a beavatkozást, mint a Pécsről, vagy Szigetvárról érkező egységek.

"Az autó jelen pillanatban gázolajjal fel van töltve, ami azt jelenti, hogy a 120 literes tanknak az erejéig Szentlőrincen és a vonzásköretében mindenféle tűzjelzést tudunk fogadni" - nyilatkozta Tóth György, a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke.

Az egyesület utolsó forintjait tankolták a tűzoltóautóba, ha ez elfogy, akkor nem tudnak vonulni, mert már üzemanyagra sem futja. Az idei pályázatokat még csak most írják ki, így a pénzre még várni kell.

"Az első igazi pénzek majd június körül jönnek be, viszont ennek az autónak vannak költségei. Hát, egyrészt a vonulás költsége, ami hacsak egy órás vonulást veszünk, akkor az 10-12 ezer forintos költséget jelent, átszámítva üzemanyagban, üzemórában" - folytatta az elnök.

Az autó után 40 ezer forint biztosítást kell fizetni, az informatika, a vizsgák díjai is viszik a pénzt.

"Az eddigi esetszámot ha vesszük, akkor körülbelül egy hónapig ég tudnak tevékenykedni. Én azt gondolom, hogy ha egy hét múlva mi megkötjük ezt az együttműködést és tudunk tankolni az autóba, akkor itt zökkenőmentes, a szentlőrincieknek a biztonságát ők a továbbiakban is tudják garantálni" - mondta Koltai Péter polgármester.

A szentlőrinci önkéntes tűzoltók az év első három hónapjában a befizetett tagdíjakból tudták biztosítani a működést, de ez eddig tartott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink