Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-31 19:19:00

Szijjártó: Egyre több az álhír a kormánnyal szemben

Világméretű liberális álhírgyárak uralják a közéletet Szijjártó Péter szerint. A külügyminiszter úgy véli, itthon is egyre több a fakenews a kormánnyal szemben. Az ellenzéki pártok szerint azonban Magyarországon a Kormány az álhírek forrása.

Rengeteg vizsgálat követte a 2016-os amerikai elnökválasztást, hogy kiderüljön miként avatkoztak be az oroszok Trump oldalán. Szijjártó Péter szerint mára bebizonyosodott, hogy ez álhír volt. A külügyminiszter a Kossuth rádióban azt mondta, itthon sem szokatlan az álhír gyártás a kormánnyal szemben.

„Az összes ilyen jogállamisági mázzal leöntött támadás az gyakorlatilag fakenews, az álhír ketagóriájába tartozik. Amikor például elmondják Magyarországról, hogy nincsen sajtószabadság, majd kiderült, hogy a legolvasottabb újságok egyértelműen kormányellenesek, a legnézettebb televízió egyértelműen kormányellenes, a legolvasottabb internetes oldalak egyértelműen kormánykritikusak.” - mondta a külügyminiszter.

„Szijjártó Péter, ha Magyarországból indul ki és ismeri az itteni állapotokat és feltételezhetjük, hogy ismeri, akkor ő nem mond igazat, amikor ezt állítja. Ebben a hazugsággyár működtetésben ő, és pártja a Fidesz, élenjár.” - jelentette ki a DK alelnöke, Varju László.

A DK és az MSZP is egyetért abban, hogy az álhírek veszélyesek, a két párt szerint azonban itthon legtöbbször éppen a kormány az álhírek forrása.

Az álhírek ellen harcolna a Facebook alapítója is, aki nyílt levélben kéri a kormányoktól, vállaljanak nagyobb szerepet az internet szabályozásában. Szerinte a választásokat érintő kérdések mellett a káros tartalmak, a magánszféra védelme és az adatmozgások esetében kellene újragondolni a szabályokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink