Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-30 11:04:00

Tarlós nem vitázik a szerinte "furcsán viselkedő" Karácsonnyal

Tarlós István kizárja, hogy vitázzon Karácsony Gergellyel a fővárosi parkolási ügyről. A főpolgármester szerint ő nem üzent semmit Karácsonynak, "hiteles adatok" vannak a zuglói parkolásról. Itt mese nincs - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Tarlós nem vitázik a szerinte "furcsán viselkedő" Karácsonnyal

Kizárta Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott interjúban, hogy vitázzon Karácsony Gergely zuglói polgármesterrel, aki szintén aspirál a főpolgármesteri posztra.

A főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjúban a vitára vonatkozó kérdésre azt mondta: Karácsony Gergely általában furcsán viselkedik, bizarr dolgokat mond, ír.

“Nem „üzentem” semmit. Elsoroltam a tényeket. Ő állította, hogy az MSZP a Fidesszel mutyizott. Az MSZP az őt jelölő párt. És ő mégis aláírta a szerződést. Arról kellene vitáznom, hogy mondta-e Karácsony vagy nem, amit tízezrek láttak, hallottak tőle a televízióban? Esetleg azokról a számokról, amelyek a zuglói költségvetésekből valók? Ez komikus”

- fogalmazott Tarlós István, aki az ellenzéki összefogásról is elmondta a véleményét. Szerinte az "valójában a megmaradt pártelitek egzisztenciális ügyének számít. Fogalmam sincs, miért biztosak benne, hogy a szavazók ezt az életszerűség mellőzésével egységesen és vakon követik majd" - mondta a főpolgármester.

A zuglói parkolási ügy kapcsán Tarlós István ismét kifejtette: szerinte "Karácsony Gergely a maga szempontjából súlyos taktikai hibát követett el már a téma felvetésével is. Nem tudok mást mondani: ahogy Karácsony úr kezeli a fizetőparkolás ügyét, és ami e mögött van Zuglóban, az felveti a kérdést, hogy nemhogy főpolgármesternek, de még kerületi polgármesternek sem alkalmas. Letagad napnál világosabb dolgokat, bemártja az őt jelölő Párbeszédnél sokkal nagyobb pártot. Amit tesz, az roppant férfiatlan dolog, ahogy az örökös nyafogása, panaszkodása is, hogy őt mindig bántják. Engem hányszor támadtak, pocskondiáztak a szélsőliberálisok és szélsőbalosok az elmúlt harminc évben? Ezen túlmenően tény, Zuglóban két év alatt kiugróan magas, 793 millió forintos hiányt hoztak össze a fizetőparkolással. Ráadásul itt van kezemben a 2019-es zuglói költségvetés, amelybe Karácsony Gergely előterjesztése alapján újabb 301 millió forintos veszteséget terveztek be. Ezeknek a hiteles adatoknak a fényé­ben nem tudom, miről beszél a polgármester úr. A nyereség vagy a veszteség a bevételek és a kiadások előjeles különbsége. Itt mese nincs" - mondta az interjúban.

A parkolási ügyben szerdán készített interjúnkat itt olvashatják.

Ajánlom

További belföldi híreink