Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-29 07:05:00

Schmidt Mária: "taslit" adott volna Junckernek, de Webert és Merkelt is kiosztja

Schmidt Mária a legszívesebben adott volna egy " hatalmas taslit" Junckernek, akit a blogján lealkoholistáz. "Remélem, ebből a Weberből nem lesz semmi" - írja, és a bajor csúcsjelöltről mindössze az jut az eszébe: kínos. Merkel pedig szerinte túlment minden határon, nemcsak migránssimogatásban, hanem mert a homoszexuálisok házasságkötésének a lehetőségét is ő kezdeményezte.

Schmidt Mária: "taslit" adott volna Junckernek, de Webert és Merkelt is kiosztja

Remélem, ebből a Weberből nem lesz semmi. Már így is sokkal magasabbra jutott, mint kellett volna. Juncker dülöngélése, feleségével folytatott mobilozása a pulpitusról, legalább elszórakoztatott, miközben persze kínosnak találtam. De Weberben nincs semmi szórakoztató. Ő csak kínos - írja Schmidt Mária a Facebook-oldalán, felvezetve a legújabb írását a Látószög blogján.
 

Ennek az a címe, hogy Mindig van lejjebb, a mottója pedig egy Petőfi idézet: "Szabad a magyar nép... lejárt napod, német!"


 
"Az Európai Néppártcsúcsjelöltjét Manfred Webernek hívják. Bajor keresztényszociális politikus. Jelenleg az Európai Unió néppárti frakciójának vezetője. Egészen a legutóbbi időkig egyike volt azoknak a mély fedésben lévő német politikusoknak, akik minden idegszálukkal arra összpontosítanak, hogy ne vegyék rajtuk észre, hogy németek és keresztények. Neki még azt is feledtetnie kellett, hogy Bajorországból jön, az egykori Franz Josef Strauss pártjából" - írja Schmidt Mária Weberről, az Európai Néppártról pedig megállapítja: a keresztény pártok tömörüléséből mára a legjelentéktelenebb, a legkevesebb feltűnést keltő tömböt csinálta.
 
Aztán konstatálja, hogy a Strauss óta eltelt időszakban "ez a néppárt a népet az elitre, a kereszténységet az ateizmusra, régi értékeit pedig liberálisakra cserélte le, hogy ezzel nagykoalíció-kompatibilissé tegye magát. Pont úgy, ahogy német anyapártjai tették". Meglátása szerint a CDU és a CSU, valamint állandó szövetségese az SPD, már csak az elitek egyre szélesebb körű összefogásától remélhetik hatalmuk megőrzését. A német kormányzópártok nem felülvizsgálatot tartanak, hogy miért fordultak el tőlük szavazóik, ellenkezőleg, a történtek arra ösztönzik őket, "hogy még szélesebb felületen nyissanak a zöldek, a liberálisok és a szélsőbal felé" - írja a Terror Háza Múzeum főigazgatója, hozzátéve: mára a szélsőségesen liberális elvek mindegyikét magukévá tették, úgy a gazdaságpolitikában, mint a társadalomszervezésben. Ebben Angela Merkel járt az élen, akinek elvtelensége minden határon túlment - írja Schmidt Mária.
 
Migránssimogatóbbá vált, mint a migránsok betelepítésére szakosodott civilek, másrészt "nemcsak megszavaztatta, de egyenesen kezdeményezte is a homoszexuálisok házasságának engedélyezését, ami lássuk be, egy állítólagosan keresztény párt esetében elég unikálisnak tűnik" - jegyzi meg.
 
Schmidt Mária a néppárti csúcsjelölt Weberről (akit Orbán Viktor és a Fidesz a felfüggesztés ellenére is támogat) megállapítja: szóval, ez a Manfred Weber egyszerre csak kidugta a fejét a takarásból, hogy mindjárt Magyarország ellen forduljon. Ellenünk szavazott a Sargentini-jelentés vitájában. Ő maga fogalmazott úgy, hogy Magyarország ellen szavazott, ezzel is mutatva, mi az a politikusi minőség, amit képvisel. És ez csak a kezdet volt. Kisvártatva szorgalmazni kezdte, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból. Azt írja, nem érti miért, hiszen éppen kampány van.
 
Weber kapcsán Schmidt Mária megjegyzi: "Szóval, Weber hirtelen kijött az altatásból és feltételeket kezdett szabni Orbán Viktornak. Felsorolta, miket kell teljesítenie ahhoz, hogy a Néppártban maradhasson. (De most tényleg, minek?) A feltételeket elolvasva ledöbbentem, és Sztálin elvtárs tanítására gondoltam, aki azt mondta: mindig van lejjebb. De ennyire?  ̶  kérdezem én".
 
Weber egyik Orbán Viktorhoz intézett feltétele kapcsán, hogy szedje le a Juncker-Soros plakátokat, Schmidt Mária értetlenségét fejezi ki, majd Junckerről így ír: "Mi speciel öt éve tűrjük Junckert! Eltűrjük, hogy súlyos alkoholista. Hogy dülöngélve járatja le az Uniót ország-világ előtt minden alkalommal. Eltűrtük, hogy az általunk kétharmaddal megválasztott miniszterelnököt lediktátorozta és megpaskolta az arcát. Másoknak a haját húzza, esetleg a nyakkendőjét! Eltűrtük, pedig legszívesebben odamentem volna, és lekevertem volna neki egy hatalmas taslit, hogy jelezzem, ezzel minket, magyarokat, sértett meg. Orbán ugyanis nem magánemberként jelent ott meg, hanem a mi képviseletünkben! Kénytelenek voltunk azt is eltűrni Junckertől, hogy Fidel Castrót hájpolta és Marx-szobrot avatott! Kereszténydemokrata létére!" - teszi hozzá.
 
Ami igazán kiverte nála a biztosítékot, az a CEU felkarolása, Weber harmadik feltétele volt, és a konstrukció, amit a CSU megmentésére a bajor politikus talált ki.

"Néhány hete volt Magyarországon az amerikai külügyminiszter, aki nem tette szóvá a CEU ügyét, ami egy magyar-amerikai magánember magánbiznisze. Mégis, mi köze van hozzá Webernek? A németeknek? A bajoroknak? Az Uniónak? Nincs megfejtésem, csak egy: Soros! Megkérte és megígérte, hogy meghálálja! Úgy látszik, van az a pénz, amiért Webernek korpásodik a haja!" - írta a blogján Schmidt Mária, felvetve: "A németeknek teljesen elgurult a gyógyszerük?"


 
A németeknek szerinte védelmi képességük nincs, ezért biztonságot sem képesek az Uniónak nyújtani. A kiszámíthatóságról és a megállapodások betartatásáról nem tudnak, vagy nem akarnak gondoskodni. Szoft politikájuk nincs. "Önzésük és filléreskedésük rég felzabálta az Európai Unió minden magasztos eszméjét" - állapítja meg Schmidt Mária, aki azzal zárja a blogján az értékelését, hogy szánalmasak Weber legfrissebb felvetései a Magyarország elleni 7-es cikkelyes eljárás felgyorsításáról és hogy az Unióval szemben kritikus pártok ne kapjanak pénzt az európai kasszából.
 
"Ha valakire, hát Önre illik a „ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna” régi közmondás. Ha bölcs nem is maradt volna, de …" - írja Manfred Weberről.

Ajánlom

További belföldi híreink