Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-28 12:48:00

Horváth Csaba "jó eséllyel" polgármester-jelölt lesz Zuglóban

Az MSZP képviselője úgy véli, a fővárosi parkolási rendszer nem jó, de szükség van rá. A zuglói parkolás pedig szerinte napi 5 millió forint bevételt termel.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a budapesti zuglói parkolási rendszerről. „Az, hogy Zugló azt a döntést hozta, hogy két ajánlattevő közül az olcsóbb ajánlatot tevőt kizárta, én ezt a döntést nem támogattam” – mondta a műsorban Zugló polgármestere. Karácsony arra hivatkozott az Egyenes Beszédben, hogy a veszteséges parkolást okozó szerződés megkötésekor tartózkodott, nem úgy, mint a Fidesz-MSZP frakció, akik igennel szavaztak a közgyűlésen. Állítása szerint az MSZP és a Fidesz háttéralkukat kötött.

Horváth Csaba az ATV Start című műsorában elmondta, szerinte nincs ebben semmi meglepő, változó, hogy ki kivel szavaz együtt egy ügyben.


Az MSZP politikusa hozzátette, egyáltalán nem veszteséges a zuglói parkolás, sőt napi 5 millió forint bevételt termel, ami a járulékok és különböző költségek kifizetése után éves szinten 2-300 millió forint bevételt jelent.

Horváth Csaba véleménye szerint a zuglói parkolási rendszer jó és átlátható, nem véletlen, hogy Karácsony Gergely azt javasolta, elsőként a XIV. kerületet kössék be a NAV-hoz.

"Van egy parkolási rendszer, ami egy szükséges rossz a város életében. Ha veszteséges, akkor is kell, hisz ez egy forgalomszabályozási eszköz is. Sokkal nagyobb gond, hogy a főváros elvett 2000 parkolóhelyet Zuglótól a Városliget miatt" - fogalmazott.

AZ MSZP volt főpolgármester-jelöltje szerint nem Karácsony Gergely intézett támadást az MSZP-Fidesz háttéralku megemlítésével, csak védekezett Tarlós István korábbi vádjai ellen, és egy kicsit félreérthetően fogalmazta meg gondolatait, amikor "parkolási mutyiról" beszélt. Horváth szerint a Párbeszéd politikusának még sok ilyesfajta támadást kell elviselnie az önkormányzati választásokig.

Horváth szerint Karácsony Gergelyen "végig fog menni"a kormánypárti média a választásokig, de ez nem szabad, hogy befolyásolja az összefogást a kerületben. Az MSZP képviselője nem cáfolta, hogy ő lenne az ellenzék közös polgármesterjelöltje a kerületben, ahogy fogalmazott: "jó eséllyel leszek polgármester-jelölt”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink