Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-27 20:25:00

Ungár Péter: az LMP is igennel fog szavazni a családvédelmi akciótervre

Az LMP elnökségi tagja szerint sok mindenben lehet kritizálni a kormány csomagját, de vannak benne pozitív intézkedések.

Az LMP is igennel fog szavazni, nem csak a Jobbik – közölte a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos parlamenti szavazásról Ungár Péter az ATV Egyenes beszédben. Az LMP elnökségi tagja leszögezte: nagyon sok probléma van a 7 pontos intézkedéstervvel, de vannak benne pozitív intézkedések, például a nagyszülői gyed.

Mint mondta, egyetértenek azzal, hogy a gyermekvállalást támogatni kell anyagilag, ezzel az ellenzéki képviselők és a magyar társadalom többsége is így van. Azt ugyanakkor egy hatalmas hibának tartják, hogy az egyszülős családok tulajdonképpen nem kapnak semmit- tette hozzá.
 
Ungár azt is kritizálta, hogy a Fidesz szerinte ideológiai alapon különbséget tesz a házasságok és az élettársi kapcsolatok között, ami szerinte „szörnyű dolog”. Úgy fogalmazott: tudomásul kellene vennie a Fidesznek, hogy nem lehet a tubusba a fogkrémet visszapaszírozni, ma Magyarországon a KSH adatai szerint a gyermekek több mint 30 százaléka házasságon kívüli kapcsolatból születik és egyébként is szerinte ezerféle élethelyzet lehet, ami miatt a szülők nem kívánnak házasságot kötni. Hozzátette: ezeket az észrevételeiket módosító javaslat formájában beadták, bár nem sok esély van arra, hogy a kormánypártok elfogadják, a remény hal meg utoljára.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink