Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-27 07:12:00

Fekete Péter a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosa lett

Fekete Péter államtitkárt Kásler Miklós EMMI miniszter kinevezte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosának, fél évre. Fekete januárban egy fórumon arról beszélt: abból a székből, ahol a levéltárakkal, a színházakkal, zenekarokkal foglalkozik, "a cirkuszművészetet, az előadóművészetet is erősen meg fogjuk tolni".

Fekete Péter a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosa lett

Kásler Miklós EMMI-t vezető miniszter a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosának nevezte ki kulturális államtitkárát, Fekete Pétert - derül ki a Magyar Közlönyből.
 
Az államtitkár - aki a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatói székéből érkezett az EMMI-hez - március 1-től augusztus 31-ig lesz felelős miniszteri biztosként a cirkuszművészet megújításáért.

Folyamatosan figyelemmel kell kisérnie  Fővárosi  Nagycirkusz tevékenységét, ellátja az új nemzeti cirkuszépület létesítésére vonatkozó koncepció megvalósításával kapcsolatos feladatokat, ápolja és építi a hazai és nemzetközi cirkuszművészeti feladatokat, és részt vesz a művészeti ágat érintő konferenciákon.

Fekete Péternek a miniszteri biztosi tevékenységéről beszámolót kell készítenie augusztus 31-ig és azt Kásler Miklósnak kell benyújtania.

Januárban a Wesselényi szalon egyik estjén Fekete Péter a Nagycirkusz kapcsán elmesélte, hogy amikor felkérték kulturális államtitkárnak a 2018-as válaszrások után, azt mondta a manézsban a munkatársainak: "majd sietek vissza, jövök". Akkor megígérte azt is, hogy abból a székből, ahol a levéltárakkal, a színházakkal, zenekarokkal foglalkozik, "a cirkuszművészetet, az előadóművészetet is erősen meg fogjuk tolni". Ha ezt a munkámat elvégeztem, jó szívvel fogok visszamenni Közép-Európa legkomolyabb cirkuszművészeti központját megépíteni - tette hozzá akkor.

Érdekesség, hogy Fekete Péter a kormany.hu-n olvasható életrajza szerint 2015-től az EMMI miniszteri biztosaként a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelt. Amikor átvette a Nagycirkusz vezetését Fekete Péternek már akkor feladata lett az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ előkészítése.


Túl a 100. kérdésen: hihetetlen izgalmak ma az 500 - Az ország géniuszában

Kémeri György közel áll egy újabb forduló teljesítéséhez, de Horváth László próbálja őt ebben megakadályozni. Túl a forduló kétharmadán, György 3.150.000 Ft garantált nyereménnyel és egy X-szel várja a következő adást, ami egy párbajjal kezdődik!

500 - Az ország géniusza - Ma este is az ATV-n! / 19:00

Ajánlom

További belföldi híreink