Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-26 21:13:00

Karácsony április 6-ig kiáll 23 polgármesterjelölttel

Az európai parlamenti választási kampány elindulásáig be akarja mutatni a 23 polgármester-jelöltet, valamint a főpolgármester-választási menetrendet is.

Vannak kerületi szintű tárgyalások, amit a kerületi vezetők koordinálnak, és vannak budapesti szintű tárgyalások, amelyeken én is részt veszek. Ezek a tárgyalások elég jól állnak – erről beszélt Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Április 6-ig, amikor is elindul az európai parlamenti választási kampány, azokkal a polgármesterjelöltekkel, akikkel meg lehet állapodni, ki fogok állni, hogy ők a polgármesterjelöltek” – jelentette ki az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje. Szerinte az EP-választáson a pártok egymás riválisai lesznek, éppen ezért az EP-kampány elindulásáig le kell tenniük a budapestiek elé egy olyan javaslatot, amiben van főpolgármester-választási menetrend, és kellenek polgármesterjelöltek is.

23 polgármesterjelölttel fog kiállni, az pedig, hogy hány pártból áll össze a 23-as csapat csak a pártokon múlik. Mindenképp kiáll 23 jelölttel, akkor is, ha nem ők lesznek a végleges jelöltek – szögezte le.

Háttéralkut kötött az MSZP és a Fidesz

Karácsony Gergely beszélt a parkolási rendszerről is. Zuglóban azzal van a probléma, hogy amíg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja hatezer forint, Zuglóban 69 forintba kerül darabonként.

Karácsony Gergely elmondása szerint ez azért lehet így, mert volt ugyan ajánlattevő cég, amely kevesebbért vállalta volna, ezt a pályázatot visszavonták, „mert ott volt egy háttérmegállapodás”. Karácsony Gergely szerint a kerületben háttéralkut kötött egymással a Fidesz és az MSZP. 

Mint mondta, ő nem támogatta a szerződést, de azért nem szavazott nemmel, mert akkor ki kellett volna rúgnia a jegyzőt, amit később meg is tett.

atv.hu

További belföldi híreink