Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-26 08:41:00

Elképesztő, ami hétfőn az 500-ban történt

Bár még csak egy adásban láthattuk, már most elmondhatjuk, hogy Kémeri György az egyik legügyesebb és legszívósabb játékos, aki az 500 - az ország géniusza című kvízműsorban megfordult. A kórházi koordinátor tagja a magyar kvíz-válogatottnak, ám a műsorra külön szabadságot vett ki és napi 14-16 órákat készült.

Elképesztő, ami hétfőn az 500-ban történt

 

A pénznyeremény vagy a játékszenvedély motiválta, amikor belépett a stúdióba?

Egyértelműen a játékszenvedély. Több mint tíz év telt el azóta, hogy a legutóbb egy televízióvetélkedőben szerepelhettem. Már lemondtam arról, hogy valaha egy normális, tudás alapú kvízműsor jelentkezik valamelyik csatornán. Nagy vágyam volt, hogy az életben megadathassék ez nekem. Utána már csak azért izgultam, hogy ne maradjak szégyenben és azt a jó imázst, amit eddig felépítettem ne romboljam le.

Hogyan készült föl?

Ebbe a játékba mindenki az életét viszi és teszi le ország-világ elé. Hatalmas munka van emögött, nagyon sok napot, hetet, hónapot, évet töltöttem el azzal, hogy a különböző témakörökbe elmélyüljek. Konkrétan erre a produkcióra nagyon kevés felkészülési idő állt rendelkezésre. Van egy munkahelyem és ott egy hét szabadságot kellett kivennem. Hozzácsaptam a hétvégéket, így egy tíz napos edzőtáborba vonultam. Irodalomból és történelemből az őskortól napjainkig mindent átismételtem. Napi 14-16 órás munkám volt benne. Kemény tíz nap volt, de megérte.

Nehézséget tekintve hol áll az 500 a kvízműsorok között?

Ez valóban minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedője, bő másfél évtizede képben vagyok, úgyhogy ezt bizton állíthatom. A saját bőrömön tapasztaltam meg.

Mi a legnehezebb? A témakörök vagy az, hogy öt másodperc alatt kellett egy-egy kérdésre válaszolni?

Minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy semmi. Végig élveztem. Nem éltem meg nehézségként, nem fáradtam el, nem merültem ki. Talán a játék formátuma a legnehezebb.

A sokféle témakör miatt?

Igen, hiszen széles tárgykörben kell bizonyítani. Erősségem a történelem, a földrajz, a vallások, az irodalom, a zene. Főleg a humán terület megy jól. A reál, vagyis a matematika, tudománytörténet kevésbé. Divatos mostanában még két nagy témakört beemelni a kvízműsorokba: a gasztronómiát és a bulvárt. Ezek is nehézséget okoznak.

További belföldi híreink