Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-26 11:27:00

A Penny-központnál tüntetnek a magyar tejtermelők

Az olcsón árusított szlovák tej miatt tejtermelők tüntettek a Penny Market Kft. alsónémedi logisztikai központjánál kedden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által támogatott demonstráción.

A Penny-központnál tüntetnek a magyar tejtermelők

A Portfolió számolt be arról, hogy Győrffy Balázs, a NAK elnöke a tüntetésen kijelentette, reméli, ez a figyelmeztető demonstráció elég lesz, hogy a Penny Market Kft. vezetése megértse, hogy olcsótej akciókkal nem veszélyeztethetik a tejágazatot. Kilátásba helyezte, ha szükséges, folytatják a tiltakozást és akár egy médiakampányt is indítanak, hogy a vásárlókat eltanácsolják az áruházlánctól.

Tejtermelők által kezdeményezett demonstrációt amiatt tartották, hogy a Penny Market Kft. a múlt héten 14 forintos, azonnali árcsökkentéssel 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet.

A üzlet azt nyilatkozta, hogy a jogszabályokat betartották, túlnyomórészt magyar alapanyagú tejtermékeket forgalmaznak, csupán egyetlen import termékük van.

Közben a cég reagált a tüntetésre, mint írták: "a fogyasztói igények meghaladták magyar beszállítóik erőforrásait, ezért fedezték más forrásból a fennálló igényeket. A jelenlegi promócióban szereplő tejterméket többször is vizsgálták laboratóriumban, amelyeken a termék kifogástalan minősítést kapott".

Erről részletesebben ebben a cikkünkben olvashat.

atv.hu

További belföldi híreink