Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-25 18:27:00

Rossinak kulcsszerepe volt a horvátok elleni sikerben

2:1-re győzött a magyar válogatott a VB ezüstérmes horvát csapat ellen vasárnap. Előtte az Európa Bajnoki selejtező nyitányán a szlovákokkal szemben kétgólos vereséget szenvedett. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy szerinte a magyar csapat bárkit képes legyőzni, de bárkitől képes ki is kapni.

Rossinak kulcsszerepe volt a horvátok elleni sikerben

Nagyon nehéz megmondani, mi lehet az oka ennek a szélsőséges teljesítménynek, folytatta. Ez függ a másik csapat állapotától is, és függ a közönségtől is, akik a szlovák vereség ellenére is kitartottak a csapat mellett, és nagyon lelkesen buzdították őket a Fradi pályán, magyarázta.

Fontosnak tartotta azt is, hogy míg a csapatkapitány Szalai Ádám kritikusan, addig a szövetségi kapitány, Marco Rossi pozitívan értékelte a szlovákok elleni mérkőzést, jól tudta kezelni a helyzetet, így nem esett szét lelkileg a csapat, ami sikeressé tette a vasárnapi mérkőzést, tette hozzá. Említette, hogy ez a nap Dzsudzsák Balázs számára is emlékezetes lesz, mert százszoros válogatott lett, és nagyon jól is játszott.

A főszerkesztő megjegyezte, hogy nagyon nehéz a magyar futball újjáépítése, hiszen több évtizedes lemaradást kell behozni. Egyszerre kellene létesítményeket felszerelni, utánpótlás-programokat indítani, az edzőképzést megreformálni, külföldi sztárokat behozni, akik vonzzák a nézőket a stadionokba, amíg nem lesz sajátunk, sorolta, miközben nagy a konkurencia, a külföldi csapatok is mindent megtesznek, hogy ők legyenek a legjobbak.

Amikor pofonokat kapunk, akkor elmegy a kedvünk az egésztől, folytatta, de amikor ilyen sikert érünk el, akkor felvillanyozódik mindenki, hogy érdemes a gyereket levinni focizni, érdemes futballpályákat építeni. Elmondta, hogy ezernyi futballpályát, iskolai és falusi pályákat építettek az utóbbi években, mert a '90 -es évek után 2010-ig több mint ezer pályát szüntettek meg, beépítették vagy eladták a létesítményeket. Akkor a magyar sport gazdátlan volt a "vadkapitalista, posztkommunista világban", és ennek a levét isszuk a mai napig, fogalmazott.

Végül Szöllősi György arról beszélt, hogy a jó focihoz az elszántság, a hit, az akarat és a szakértelem mellett szükség van a jó létesítményekre, a lelkes közönségre, és a jó edzőre is, mint a szövetségi kapitány, aki olasz létére nagyon hamar azonosulni tudott a magyar futballal, a játékosokkal, és elmondta, hogy számára a karrierje csúcsa, hogy a magyar válogatott edzője lehet.

Legyőzte a horvátokat a magyar válogatott

 

atv.hu

További belföldi híreink