Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-25 14:58:00

Dzsudzsák, Szalai, Nagy Ádám – elképesztő felvételek a horvátok elleni győzelem után

A szurkolók biztatását kivételnél nélkül minden egyes magyar focista kiemelte a vasárnapi, horvát csapat felett aratott győzelmet követően. Szalai Ádám most is kiemelte, hogy a problémákat megbeszélni, nem szőnyeg alá seperni kell.

Dzsudzsák, Szalai, Nagy Ádám – elképesztő felvételek a horvátok elleni győzelem után

Ahogyan arról már tegnap beszámoltunk, a magyar futballisták 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

A Groupama Arénában játszott mérkőzés után több magyar focista is nyilatkozott a sajtónak, akik ezúttal mindannyian örömmel és boldogan álltak kamerák elé. Kiváltképp a csütörtöki, szlovákoktól elszenvedett 2-0-s vereséget követően, ami után nem csak a szurkolóktól, de magától Szalai Ádámtól is kritikát kapott a magyar válogatott.

„Minden működött az első perctől kezdve” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a meccs lefújását követően, és a szív diadalának titulálta a világbajnoki ezüstérmes válogatott feletti diadalt. A csapatkapitány elmondta, büszke arra, hogy a csapat tagja lehet, és a szurkolók is elképesztő hangulatot teremtettek a Groupama Arénában. Az pedig, hogy holtversenyben az első helyen állnak a csoportban, az „minden egyes Dzsudzsák gólnál fontosabb”.

Az első és a századik az mindig mérföldkő – mondta Dzsudzsák arra, hogy a vasárnapi meccsen jubilált, és érte el a századik válogatott mérkőzését, és azt is elmondta, hogy minden egyes válogatott meccs után örömmel gondol arra, hogy ezt a sportágat választotta.

„Le a kalappal a fiúk előtt” – ezt már Szalai Ádám mondta, megjegyezve, hogy az egy gólt leszámítva csak dicséret illeti csapattársai védekezését. Szalai volt az is, aki a szlovákok elleni vereség után súlyos kritikával illette csapattárait, és most is elmondta, hogy ezeket nem a szőnyeg alá kell seperni, hanem át kell beszélni.

Főleg akkor, ha a végső cél kijutni az Európa Bajnokságra, amelyet részben hazai pályán rendeznek majd 2020-ban. A német légiós is kiemelte a magyar szurkolók bíztatását, majd hozzátette, hogy ilyenkor jó magyarnak lenni, mert világszínvonalú volt az, amit a pálya mellől nyújtottak. Nagy Ádám pedig már arról beszélt, hogy a csapat karakterét jól mutatja az, hogy hátrányból is vissza tudott jönni. Nagyon örül a győzelemnek, és csapattársaihoz hasonlóan ő is a szurkolókat emelte ki. A fiatal középpályás arról is beszélt, hogy 1—1-es eredménynél is bízott a győzelemben.

atv.hu

További belföldi híreink