Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-25 15:50:00

Deutschnak a bolsevikok jutottak eszébe arról, ami az EPP-ben történt

Deutsch Tamásnak a bolsevikok jutnak eszébe arról a "durva eljárásról", ahogy a Néppártban kezdeményezték a Fidesz kizárását. A fideszes EP-képviselő az Echo Tv-ben vasárnap este "teljes őrületnek" nevezte, hogy "finom megfogalmazásban" az a Néppárton belüli elvárás, hogy kesztyűs kézzel kell bánni Timmermansszal. G. Fodor Gábor esti műsorában levetítettek egy Timmermanst bíráló kisfilmet, és bemutattak egy csókolózó Juncker-Soros illusztrációt is.

Deutschnak a bolsevikok jutottak eszébe arról, ami az EPP-ben történt

Bár nagyon szeretnénk, hogy az Európai Unió egy sikeres, erősödő együttműködés legyen, a valóságban ennek pont az ellenkezőjét tapasztaljuk: ez egy gyenge, sorozatban rossz döntéseket hozó olyan együttműködés, mely nem elvesz az emberek problémáiból, hanem ehhez hozzáad - Deutsch Tamás mondta ezt tegnap este az Echo Tv-n vasárnap este futó G. Fodor Gábor A nyolcas című műsorában. A fideszes politikust a műsorvezető a magyar és az európai politika igazi fenegyerekének nevezte, aki "harminc éve osztogatja a sallereket és a pofonokat".

Deutsch Tamás Brüsszelben a fentieken túlmenően azt tapasztalja, hogy "az Európai Unió intézményeit ma vezető politikusok, az EU legnagyobb tagállami hatalommal bíró kormányainak a vezetői mintha nem éreznék, nem értenék, vagy nem akarnák észrevenni a változó korszellemet, görcsösen ragaszkodnak egy felfogáshoz, amelyik már megmutatta a gyengeségeit, a maga megalapozatlanságát. És minél többen, minél jobban érvelve fogalmazzák meg azt, hogy mást kéne csinálni, annál görcsösebben ragaszkodnak ahhoz, hogy amit ők gondolkodnak, "az a tökéletes, és ahhoz képest egyáltalán nem is lehet másképp látni a helyzetet". Deutsch Tamás felidézte Orbán Viktor politikai "bon mot-ját", hogy az az elmúlt 5 évben egy olyan vezetése volt az uniónak, amely nem tudta megakadályozni a Brexitet, és nem tudta - vagy nem is akarta - megakadályozni, hogy több millió illegális migráns árassza el az Európai Uniót, "hihetetlen mennyiségű gondot, problémát, bajt hozva sok száz millió európai polgár fejére".

Ahogy a bolsevik pártok reagálnak...

Mindehhez képest Deutsch Tamás másodlagosnak nevezte a műsorban - hogy amiatt, mert ők fideszesek "egy sor, a szőnyeg alá söpört kérdést elővettek, és az asztalra tettek" - az Európai Néppártban elkezdődött egy vita a Néppárt és ezen keresztül Európa jövőjéről. - Én már elég öreg vagyok, emlékszem arra, hogy a bolsevik pártok hogyan reagáltak az ilyen felvetésekre.

Egyből egy durva, erőszakos, adminisztratív lépést akartak életbe léptetni; "öreg, ha neked más a véleményed, mint a mainstreamé, a főáramé, a kanonizált, az elfogadott, akkor nem leülünk veled beszélgetni, hanem felháborodunk azon, hogy neked van bátorságod mást gondolni, más véleményen lenni, és egyből kizárási javaslatot fogalmazunk meg veled szemben" - magyarázta Deutsch Tamás a Fidesszel szembeni kizárási eljárás indítását.

"Brüsszel nem úgy viselkedik néha mintha Moszkva lenne?"

G. Fodor Gábor erre "a bolsevikok szelleme" kapcsán azt az észrevételt tette, hogy van olyan álláspont is, hogy "Brüsszel néha úgy viselkedik, mintha Moszkva lenne". Lehet, hogy sántít kicsit az analógia, de ahogy Deutsch Tamás beszélt a brüsszeli működési módról, ösztönökről, mégis, mintha lenne magyarázó ereje ennek a képnek - magyarázta. 30 évvel ezelőtt azt mondták, hogy "ruszkik haza", most májusban azt lehet mondani, hogy "brüsszeliták haza"? -kérdezte G. Fodor Deutsch Tamást. Kell egy ilyen forradalom, a brüsszeli elit tartani tudja a pozícióit? - vetette fel a gondolkodásmód kapcsán.

Deutsch Tamás erre azt mondta: az, hogy az EU a nagy kataklizmát, a szétrepedése, szétesése nélkül meg tudja oldani, annak köszönhető, hogy Közép-Európa politikai elitje, értelmisége és média elitje egyedül képes az EU problémáit a valóságnak megfelelően leírni. Deutsch Tamás válaszának lényege az volt: nem áll messze a valóságtól az a "bon mot-szerű" sűrítése a gondolatnak, hogy Európa birodalmi törekvéseit lehet a magunk mögött hagyott fél évszázad tragikus, Európát is érintő birodalmi törekvéseivel összevetni. Bár szerinte "nem az a lényeg, hogy melyik európai főváros valaha volt birodalmi központ nevét említjük". Hanem az, hogy ma értékválasztásában két gyökeresen különböző elképzelés feszül egymásnak az EU-ban.

A bevándorláspárti-bevándorlásellenes nézetkülönbség mögött az húzódik meg, hogy az EU mainstream politikusai egy utópisztikus, globalista szemléletet képviselnek: valójában az Európai Egyesült Államokat, azt, hogy hogyan tud egy újabb európai birodalom létrejönni, szemben azzal, hogy az európai nemzetállamok szabad akaratukból lépjenek szövetségre.

Birodalmi álmok

G. Fodor Gábor a műsorban megjegyezte, hogy a Merkel és Macron által januárban Aachenben aláírt integrációs szerződés helyszínválasztása Nagy Károly miatt is azt üzenheti, hogy "birodalmi álmok vannak" az Európai Egyesült Államokra. Ennek az akadályát jelentik a nemzetállami elképzelést képviselő politikusok, köztük Orbán Viktor és a V4. "Ez egy világtörténelmi perspektívát nyit meg itt" - állította G. Fodor Gábor.

Deutsch Tamás erre úgy reagált: ha nem lenne politikus, akkor azt mondaná, hogy vérlázító, sok százmillió európait sértő az a sommás ítélet, hogy a 20. századi konfliktusok a nemzeti konfliktusokkal írható le. "Egy frászt!" - fogalmazott és azt állította: a háborúk mögött mindig is a birodalmi törekvések álltak, még a nagy európai vallásháborúk mögött is birodalmi elképzelések húzódtak.

A májusi esélyekről azt mondta: "az Európai Egyesült Államok létrehozatalára vonatkozó tragikus emberkísérletnek is nevezhető utópia" és a nemzetállamok "gyümölcsöző együttműködését" illetően soha nem volt olyan jó a szuverenista nemzetállamok sikérének az esélye, mint most, ő már azt is nagy eredménynek tekinti, hogy elindult a vita Európa jövőjéről. Bár szerinte a liberálisok, a birodalmi elképzelést magukénak tekintők nem hajlandóak érdemi vitára, próbálják dehonesztálni, diszkreditálni, a vitából kiiktatni a nemzetállami gondolkodást képviselőket, de ezen a szinten mégis bele kell bocsátkozniuk a vitába.

Timmermans és az embertípus, aki "négy-öt nyelven nem ért semmihez"

Aztán volt Timmermansozás is. Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy "ha egyszer a Timmermans-féle, magukat nagyon európainak képzelő politikusok" is belegondolnának, hogy a birodalmi törekvéseket dédelgető elgondolás, kivonta - nem akar olyan durván pestiesen fogalmazni, hogy "kiciánozta"- az európai együttműködésből a kereszténységet, aztán "kiciánozta" a nemzeti elkötelezettséget, mert azt nacionalizmusnak minősítette, aztán kiiktatták a népet, populizmust emlegetve, és tudatosan kiűzték az európai kulturális értékeket a jelen európai együttműködéséből.

A brüsszeli mesterterv kapcsán G. Fodor arról beszélt, hogy "mi van akkor, ha vannak politikusok, akiknek az a szándéka, hogy jöjjenek a bevándorlók", mert meg kell gyengíteni Európa keresztény kulturáját, a nemzeteket, és mert a cél egy utopisztikus lázálom, egy birodalom létrehozása. G. Fodor azt mondta, hogy amikor brüsszeli EP-képviselőkkel találkozott, az olyan volt mintha egy űrkocsmában járna, mintha lenne egy "homo Brüsszelicus". G. Fodor azt is megjegyezte, hogy Timmermans mellett "Junckert is említhetnénk, mintha lenne egy brüsszeli embertípus, aki négy-öt nyelven nem ért semmihez".

De ha a maguk felfogása szerint ők a hozzáértők, hogy lehet, hogy ez a projectjük mégis sikertelen? Egyrészt van egy ambiciózus tervük, másfelől olyan, mintha az őrület jelei mutatkoznának - kérdezte vendégét.

A '68-asok megfertőzték, magukévá tették, beszivárogtak...

Deutsch Tamás a helyzet "faramuciságát" úgy magyarázta, hogy a '68-as gyökerű, radikális, újbaloldali, a minden korábbi európai értéknek hadat üzenő elképzelés "megfertőzte" az európai liberális és a szociáldemokrata együttműködést, magáévá tette a kommunistákat, az ő nézetrendszerük lett a zöldeké, "és most szépen, lassan beszivárogtak az keresztény-konzervatív Európai Néppártba, megjelentek, szépen, lassan egymásra találtak". Mindezt nem "összesküvés-elméletből" mondja, "ez teljesen világos" - állította Deutsch Tamás. Mint mondta, ebben egyszerre van jelen tudatos ártó szándék és politikai-ideológiai vakság is.

A buborékban élő, életidegen, globalista, népboldogító "politikusi típus egyik példányának", a svéd szociális minisztert és  az ő magyar családvédelmi intézkedéseket elítélő nyilatkozatát hozta fel azzal: "ha egy pillanatra az ember befogja az orrát, és képes belehelyezkedni ebbe a rettenetes gondolkodásmódba", akkor megint igaz a mondás, hogy "őrült az elképzelés, de megvan logikája". Hiszen az ő logikájában, ha 70 ezerrel kevesebb svéd gyerek születik és a helyükre hetvenezer szudáni jön, akkor megoldottunk egy túlnépesedési problémát. Hogy ez Európát szétfeszíti, az európai politikai kultúrát megöli politikai és gazdasági értelemben, az neki teljes mértékben másodlagos - magyarázta Deutsch Tamás.

A Timnermans kisfilm

A műsorban bejátszottak egy kisfilmet Timmermansról, amiben Soros György és a nyílt társadalom elkötelezett hívének mutatják be, a felirat alatt: "Ilyen vezető kell Európának?"

G. Fodor Gábor a műsorban elárulta, hogy "Junckerről is van egy filmünk, de van egy érzékenység", ezért a filmet nem is játszották be. Timmermans kapcsán megkérdezte: "Tényleg fel lehet nézni ezekre a tekintélyekre?"

Deutsch Tamás úgy reagált, hogy az európai szocialisták, zöldek ott támadják, "mocskolják" Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ahol érik, de ehhez képest ha a Néppárton belül valaki bírálni meri Timmermanst - aki Juncker helyettese, és a szociáldemokraták csúcsjelöltje a bizottsági elnöki posztra -, akkor arra a Néppárton belül "rákiabálnak". Ez teljesen szürreális. Ez olyan, mintha Gyurcsány Ferenc rátámadna egy DK-s politikusra, aki kritizálni meri Orbán Viktort - szemléltette egy példával a szürrealitás mibenlétét Deutsch Tamás, hozzátéve: a Néppárton belüli elvárásnak a "finom megfogalmazása", hogy "kesztyűs kézzel kellene bánni" Timmermansszal. Ez teljes őrület - fakadt ki. Szerinte  "Timmermans úr személyében is példája annak, hogy ez a '68-as gyökérzetű, fiatalkori szocializációjában az akkori őrültekháza gondolatait magáévá tevő, ösztönszerűen ezeket a nézeteket valló ember aztán egy mérsékelt balközép párt politikusává vált. A roppant sikeres, olykor már 7-8 százalékot elérő holland szocialisták soraiban politizáló politikus hogyan képviseli a holland szocialisták körében azokat a gondolatokat, amelyek nem kis részben a Néppárt tagpártjaiban is otthonra leltek" - vetette fel.

Jó-e Deutsch humora? Soros és az "antiszemita" vád

Aztán G. Fodor Gábor megkérdezte a vendégét, hogyan vélekedik arról a "provokatív megjelenésről", hogy Soros többször is feltűnt a kisfilmben Timmermans mögött.

Erre Deutsch Tamás azzal reagált: "imádnak arról beszélni" a nyugat-európai mainstreamhez tartozó politikai vezetők, hogy ha valaki felveti, hogy mi a kapcsolat Soros és az uniós döntéshozatal között, az összeesküvés-elmélet. "Sőt, ezerszer elhangzik az antiszemitizmus vádja is". Ezzel kapcsolatban Deutsch Tamás a műsorban bejelentette: ha mostantól kezdve bárki, bármilyen kritikus dolgot mer róla mondani, az ebben a logikában antiszemitizmus. "Én egy zsidó ember vagyok. Az én politikusi tevékenységemmel kapcsolatban ezek szerint bármilyen kritika nem értelmezhető másképpen "ezen őrült balliberális logika szerint, mint nyílt antiszemitizmus". Erre G. Fodor azzal a képzeletbeli példával élt, hogy ha ő azt mondaná, hogy Deutsch Tamásnak nincs humora, "akkor tessék, antiszemita vagyok! ". Ez ellen nem küzdeni kell, hanem mosolyogni és legyinteni - tanácsolta Deutsch Tamás -, hiszen mindez már az a kategória szerinte, ami orvosért kiált.

Aztán arra tért rá, hogy mi itt Közép-Európában közvetlenül megtapasztalhattuk Soros György befolyását, úgy követelnek befolyást a politikai döntéshozatalban, hogy soha semmilyen demokratikus választáson nem mérettették meg magukat, azonban kikiáltják magukat civilnek, létrehoznak "ugyanabból a 17 emberből 112 tíz-tíz fős civil szervezetet, gyönyörű neveket adok nekik és jó sok pénzt"- írta le a fideszes politikus a "Soros-receptet". És utána szerinte az így kistafírozott szervezetek "őrületes hangon" elmondják, hogy mi is a nép akarata.

Végül arra, hogy akik összesküvés-elméletnek nevezik, hogy Soros György támogatja a migrációt, Deutch Tamás úgy reagált, hogy ők nem olvassák a "Soros-összest", mi meg olvassuk a Soros György által publikált cikkeket, ő maga írta ezt le. "Nehogy már nekünk kelljen Soros Györgytől Soros Györgyöt megvédeni" - fakadt ki a fideszes politikus ismét.

Egy névtelen brüsszeli bürokrata email-je a brüsszeli Soros-találkozókról

Arra a érdésre, hogy mások azt mondják, hogy a között nincs semmilyen összefüggés és nincs is bizonyíték rá, hogy attól, hogy Soros György leírja a gondolatait, már támogatja is a migrációt vagy "áskálódik" a nemzeti kormányok ellen, Deutsch Tamás válasza úgy hangzott: ő mint EP-képviselő írásbeli kérdést nyújtott be, hogy három év alatt milyen témákban volt 59 találkozó Soros György, illetve a brüsszeli lobbistái és az Európai Bizottság tagjai között. "Kikerülték a választ" - mondta a politikus, aki elmesélte azt is, hogy egy európai bürokrata a válaszmegadás előtti belső, bizottsági email-es egyeztetésről eljuttatott neki egy emailt. Ebben az emailben Juncker bizottsági elnök kabinetje azt fűzte hozzá a neki utóbb megküldött Deutsch szerint semmitmondó válaszhoz, hogy "igen, csak ilyen választ lehet adni, mert az az igazság, hogy sajnos igaz az, amit a képviselő kérdez, valóban megfelel a tényeknek, hogy elképesztően nagy számban találkozik" a világ dúsgazdag spekulánsai között is csak egynek számító Soros Györggyel.

A műsorban bemutattak egy plakátszerű grafikát az egymást megcsókoló Junckerről és Sorosról - ami a Tessék választani rendszerváltáskori Fidesz-plakátot idézte  Brezsnyev szovjet és Honecker NDK-s pártvezér csókjáról, erre G. Fodor utalt is a műsorban.

Kis túlzással Trump is nemzetállamot épít

Deutsch Tamás a műsor végén a svéd szociális miniszter és a hozzá hasonló globalisták bevándorláspárti logikájáról azt mondta: abban a logikában a nemzetállami családsegítő politika elítélendő és gyalázatos. "Nekik a tyúkszaros ketrec Európa". Ők globálisan gondolkodnak - tette hozzá. És ezeknek az "őrült globalista utópiáknak" a legkomolyabb akadályt jelenti a nemzetállami elképzelés. Miért támadják az amerikai elnököt? - vetette fel végül Deutsch Tamás a műsorban, és azt a választ adta, hogy Trump választási szlogenje a "Make America great again" a Tegyük naggyá újra Amerikát a globalisták szempontjából a "tomboló nacionalizmus" megtestesülése. A fideszes politikus azt állította - kis túlzással -, hogy Trump is "nemzetállamot épít".

G. Fodor utolsó kérdésére, hogy hogy érzi magát nemzeti politikuskent "Brüsszelben, az őrültek házában", Deutsch úgy reagált: nagyon jól, mert a sok identitás nélküli ember között, ők, a magyar fideszes kereszténydemokrata politikusok erős identitással rendelkeznek, "magyar európai parlamenti képviselők vagyunk" - mondta.

További belföldi híreink