Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-24 08:41:00

A világon a legértékesebb sportvállalkozás a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt.

A Fradi labdarúgócsapatát fenntartó Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. közgyűlése február közepén döntött arról, hogy két darab ezer forintos névértékű részvényt bocsát ki, és ezzel 20 007 000 forintra növeli a cég alaptőkéjét.

A világon a legértékesebb sportvállalkozás a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt.

A részvényeket lejegyző Ferencvárosi Torna Club azonban nem kétezer forintot fizetett a 0,01 százalékos tulajdonrészt megtestesítő papírokért, hanem 300 milliót, tehát egy ezer forintos névértékű részvényt 150 millióért jegyeztek le, ezzel a tranzakcióval pedig nagyjából 3001 milliárd forintra értékelték a Fradi labdarúgócsapatát.

Hozzáteszik: az ország legértékesebb cége, a tavaly közel 300 milliárd forintos nyereséget produkáló OTP piaci kapitalizációja durván 20 százalékkal magasabb ennél, az ügylet pedig magasabbra értékelte a magyar bajnokság éllovasát, mint amennyire a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona együttes értékét becsülte tavaly a KMPG. Vagyis csak értékelné, hiszen azt a G7 is kiemeli, hogy nem piaci alapú tőkeemelésről van szó. A Fradi valószínűleg megszorult és tőkebevonásra van szüksége, ez a megoldás azonban aggályos.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink