Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-22 16:44:00

Szánthó Miklós lett a kormánypárti médiaholding elnöke

Szánthó Miklós, az Alap jogokért Központ igazgatója, elemző lett a kormánypárti, több mint 400 orgánumot összefogó médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának az elnöke - derül ki a szervezet honlapjáról. A kuratórium tagja Bajkai István fideszes parlamenti képviselő és Hegedűs Zoltán Szabolcs.

Szánthó Miklós lett a kormánypárti médiaholding elnöke
forrás: MTI

Szánthó Miklós ott volt az Európai Parlament LIBE bizottságában 2017. decemberében, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter emlékezetesen harcosan védte a magyar jogállamiságot a testületi meghallgatáson, amikor a magyar jogállamiság helyzetét bíráló jelentés volt napirenden.

Ott volt a meghallgatáson Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, illetve Szánthó Miklós, mint az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó rendszeres vendég a közszolgálati televízióban is.

A KESMA előző kuratóriumi elnöke, a volt MDF-es Varga István azt követően kényszerült távozásra februárban, hogy egy televíziós műsorban őszintén beszélt arról, hogy ő Magyar Narancsot és Népszavát is olvas, és szerinte "az igényes, jó tollú újságírók" a másik oldalon vannak.

Kocsis Máté ezt követően levélben kért elnézést a jobboldali sajtóorgánumoktól.
Ajánlom

További belföldi híreink