Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-22 13:50:00

Ferihegyen fogták el az Iszlám Állam egyik tagját

Az Iszlám Állam egyik tagját vette őrizetbe és hallgatja ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

Ferihegyen fogták el az Iszlám Állam egyik tagját
Illusztráció

A tájékoztatás szerint a szír állampolgár férfit 2018. december 30-án fogták el a Liszt Ferenc repülőtéren. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a külföldi Görögországba történő kitoloncolására, ahol a szír állampolgár menekültstátusszal rendelkezik. A kitoloncolás végrehajtása érdekében a férfi idegenrendészeti őrizetbe került.
 
Mint írták: Az EUROJUST magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Terrorelhárítási Központ, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség gyors és hatékony együttműködésének köszönhetően


fény derült arra, hogy a szír férfi 2016. óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet tagja.


A közleményből kiderül: a szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

Az M1 aktuális csatornán péntek délután az hangzott el, hogy a férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője, aki öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított; legalább húsz ember megölésében vett részt. A gyanúsítottat információik szerint a nyírbátori menekültügyi központban fogták el.

atv.hu

További belföldi híreink