Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-22 09:04:00

Ennyi volt: visszavonul az olimpiai bajnok korcsolyázó

Befejezi sportolói karrierjét a phjongcshangi téli olimpia aranyérmese, Knoch Viktor. A rövidpályás gyorskorcsolyázó egy éve már nem versenyzett, de most hozta meg a végső döntését, olvasható a Nemzeti Sportban. Két másik korcsolyázó, Heidum Bernadett és Keszler Andrea is a visszavonulás mellett döntött.

Ennyi volt: visszavonul az olimpiai bajnok korcsolyázó
Knoch Viktor balról a harmadik

Knoch már az olimpia után azt közölte, ha folytatja a sportolást, akkor is egy évet kihagy a versenyzésből. A sportapnak azt mondta, hogy maga a korcsolyázás hiányzott neki, de az edzőtáborok, a nyári felkészülés már kevésbé - írja az Index.

„Sokan mondták, hogy az arany után biztosan folytatom, de talán valamivel könnyebb egy ilyen siker után befejezni - ha nem sikerül Phjongcshang, talán dacból azt mondta az ember, folytatni kell."

A korcsolyázó azt mondta, egy Eb-aranyérmet hiányol karrierjéből, mert attól sem egyéniben, sem a váltóval nem volt messze. A vb-arany sokáig nem is számára realitás.

A 29 éves Knoch már a 2006-os torinói olimpián is részt vett, akkor 1500 méteren ötödik lett. Karrierje során nyert három Eb-ezüstöt, egy vb-ezüstöt és bronzot, valamint három Eb-bronzot a 2018-as olimpia váltóaranya mellé.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink