Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-22 08:32:00

A Néppárt függesztette fel a Fideszt vagy a Fidesz önmagát? – megszólalt Manfred Weber is

Az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az uniós vezetők csúcstalálkozójának színhelyén kérdezte a Népszava arról az ellentmondásról, ami az EPP szerdai döntését övezi.

A Néppárt függesztette fel a Fideszt vagy a Fidesz önmagát? – megszólalt Manfred Weber is

Mint ismert, Orbán Viktor azt mondta, a Fideszt nem lehet sem felfüggeszteni, sem kizárni, a Fidesz önmagát függesztette fel, Weber viszont korábban azt nyilatkozza, hogy a néppárt felfüggesztette a Fideszt. A Népszava ennek az ellentmondásnak az okait firtatta a Manfred Weberrel készült mini-interjújában.

Weber szerint „a felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben”. „Ez volt a politikai gyűlés világos döntése. 13 tagpártunk kérte, hogy tegyük világossá a külvilág számára: az EPP az értékek pártja. Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja. Az én üzenetem világos és egyértelmű” – tette hozzá a Néppárt csúcsjelöltje, aki azt várja Frans Timmermanstól, a szocialisták csúcsjelöltjétől, hogy Romániával vagy Máltával szemben hasonlóan járjon el.

Aggasztó fejlemények vannak Európában, ezért is van szükségünk egy kötelező erejű jogállamisági mechanizmusra – mondta a Népszavának Weber, aki azt nem akarta kommentálni, hogy Orbán Viktor kinevezett egy háromtagú bizottságot, amely szerinte az EPP-s “bölcsek tanácsával” tárgyalna a párt jövőjéről.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink