Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-21 21:26:00

Kína erősítené az együttműködést Magyarországgal

„Az ’Egy övezet, egy út’ program a legjobb és a legyümölcsözőbb kapcsolat Magyarország és Kína között” – állítja Shi Anping, Peking Városi Kulturális és Turisztikai Hivatal igazgatója, aki Budapesten nyilatkozott az ATV-nek.

Kína erősítené az együttműködést Magyarországgal
Kovács Tamás, az ATV operatív vezérigazgatója és Shi Anping, Peking Városi Kulturális és Turisztikai Hivatal igazgatója Budapesten /Fotó: atv.hu/

A két ország között 70 évvel ezelőtt jött létre a diplomáciai kapcsolat. Ez a kerek évforduló pedig Shi Anping szerint csak tovább növeli Kína és Magyarország között a kulturális és idegenforgalmi együttműködés lehetőségét. Mint mondta, Peking elkötelezte magát az iránt, hogy egy emberléptékű, élhető környezetet alakítson ki, és hogy egy új városközpont kiépítésével összehozza a Kína ősi fővárosát annak modern oldalával.

Az ’Elbűvölő Peking’ címmel rendezett turisztikai promóciós konferencián, amelyen az ATV-t Kovács Tamás operatív vezérigazgató képviselte, kiderült, Peking nyitott arra, hogy erősítse az együttműködést és  megossza a lehetőségekeit Magyarországgal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink