Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-21 12:49:00

Hongkong erősítené a gazdasági kapcsolatait Magyarországgal

Hongkong és Magyarország erősíteni kívánja kétoldalú gazdasági kapcsolatait - mondta csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján Edward Yau Tang-wah Hongkong Különleges Közigazgatási Régió kormányának kereskedelemért és gazdaságfejlesztésért felelős minisztere.

Hongkong erősítené a gazdasági kapcsolatait Magyarországgal
Edward Yau Tang-wah

Csütörtökön kétnapos üzleti látogatásra Magyarországra érkezett a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács (HKTDC) üzleti delegációja, amelyet Edward Yau Tang-wah vezet.    

A hongkongi küldöttség a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium vezető tisztségviselőivel tartandó találkozókon túl a delegáció pénzügyi intézményeket és befektetési szervezeteket, illetve magyarországi vállalatokat is felkeres, ahol tájékozódnak a befektetési, fejlesztési lehetőségekről.   

Edward Yau Tang-wah elmondta: Magyarország Hongkong fontos kereskedelmi partnere a közép-kelet-európai régióban, a kétoldalú külkereskedelem volumene 2018-ban megduplázódott, és a cél az, hogy ez a kapcsolatot még szorosabbá váljék a jövőben.    

Magyarország Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2018-ban összesen 2,319 milliárd amerikai dollárt tett ki, ami 13,2 százalékos éves emelkedésnek felel meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink