Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-21 17:17:00

Hetes cikkely eljárás: Újabb aggályok merültek fel Magyarországgal szemben

Az Európai Bizottság továbbra is osztja a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét, s a helyzet az utóbbi hónapokban sem javult, sőt újabb problémák is felmerültek - hangsúlyozta a testület első alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Hetes cikkely eljárás: Újabb aggályok merültek fel Magyarországgal szemben

Frans Timmermans az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a hetes cikk szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárás állása is napirenden volt.

Mint mondta, a korábban azonosított aggályos kérdések mellett újabbak is felmerültek, példaként többek között a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, a munka törvénykönyvének módosítását és a közigazgatási bíróságok felállítását említette.

A magyar különjelentést összeállító zöldpárti Judith Sargentini sérelmezte, hogy az EU soros elnökségét betöltő Románia nem hajlandó lépni ebben az ügyben vagy legalább megfelelő tájékoztatást adni az állásról. Kiemelte: napirendre kell tűzni a kérdést, pontos üzemtervet hozzáfűzve.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink