Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-20 18:48:00

Semjén: Csigavér, mi maradunk, aztán meglátjuk

A KDNP marad az Európai Néppártban - erősítette meg az atv.hu-nak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. "Csigavér, mi maradunk, aztán meglátjuk".

Semjén: Csigavér, mi maradunk, aztán meglátjuk

A KDNP marad az Európai Néppártban - erősítette meg Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az atv.hu-nak, miközben Brüsszelben folyt a Fidesz kizárásáról/felfüggesztéséről a vita az EPP zárt politikai gyűlésén.


A mi célunk az, hogy maradjunk a Néppártban és a Néppárt visszatérjen az alapító atyák értékeihez, ami a keresztény civilizáció és a nemzetek Európájának a gondolata - mondta Semjén Zsolt, hozzátéve: "a jelenlegi helyzetben nagy hit kell a Néppárthoz, de nekünk nagy a hitünk".


Arra, hogy ez az a helyzet, amikor arról folyik a vita, hogy a Fidesz tagságát felfüggesztik, Semjén Zsolt azzal reagált: "Csigavér, mi maradunk, aztán pedig meglátjuk".

Más források az atv.hu-nak azt mondták: azt, hogy a KDNP maradjon a Néppártban "az EPP-s németek, franciák és magas egyházi méltóságok is kérték". Forrásunk szerint logikus, hogy bármilyen helyzet is alakul ki, "maradjon legalább egy függőhíd a Néppárt és a magyar kormány között, intézményesítve. Másrészt a határon túli magyarok - az RMDSZ és az MKP képviselői is - a Néppártban vannak, tehát értelemszerű, hogy a KDNP is maradjon, melynek az elnöke a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes - mondta forrásunk.

Ajánlom

További belföldi híreink