Itthon

Vizsgálat indul, a Fidesz felfüggeszti a tagságát a Néppártban

Nézze itt Orbán sajtótájékoztatóját
március. 21. csütörtök 0:00

LMP: eső után köpönyeg
március. 20. szerda 20:54

Jávor: Orbán blöffjátéka véget ért
március. 20. szerda 20:19

Fekete-Győr: Orbán ma veszített
március. 20. szerda 20:05

DK: véget ért Orbán pávatánca
március. 20. szerda 19:48

Fodorék sajnálkoznak
március. 20. szerda 19:44

A Magyar Liberális Párt közleményben fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy „az Európai Néppárt megfutamodott, és nem zárta ki a Fidesz a pártcsaládból”. A Liberálisok remélik, hogy a vizsgálat után a néppárt végleg szakít a Fidesszel.

 

Jobb kezében ott volt a kilépési levél
március. 20. szerda 19:31

Úgy ment ma Brüsszelbe, hogy őket megtámadták. „13 párt megtámadott minket. Bennünket innen el akartak távolítani” – jegyezte meg. Hozzátette, a kérdés az volt, hogyan reagálnak erre. Jobb kezében ott volt a Fidesz kilépésének hivatalos levele, amit átadott volna Joseph Daulnak - jegyezte meg.

Nem kívánnak változtatni a politikájukon
március. 20. szerda 19:23

Mint mondta, a Néppárt jó döntést hozott, mert nem zárták le semmilyen utat sem, ezért továbbra is támogatják Webert. Hozzátette: nem kívánnak változtatni politikájukon. Szavai szerint ez vonatkozik arra, hogy Magyarország erős Európát, erős Európai Uniót akar, nem változik a bevándorlással kapcsolatos politikája, és elsődlegesnek tekinti a keresztény Európa, a keresztény kultúra védelmét.

Leszögezte, hogy az EP-kampányban a Néppárt mellett fognak kampányolni. „Jó mulatság, férfi munka volt” – tette hozzá.

Nyitott kérdés, hova ülnek be a Fidesz EP-képviselői
március. 20. szerda 19:17

Orbán szerint a bölcsek jelentése csak az EP-választások után fog elkészülni. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz képviselői a választások után beülnek-e a Néppárt frakciójába, úgy válaszolt: nyitott kérdés.

Fotó: MTI

A Fidesz is háromfős delegációt állít fel
március. 20. szerda 19:15

A miniszterelnök arról beszélt, A Fidesz is ragaszkodik ahhoz, hogy nem lehet őket kizárni vagy felfüggeszteni, ehhez a Fidesz egy túl nagy párt. Azt a megoldást választották, hogy amíg elkészülnek a jelentéssel, addig a Fidesz felfüggeszti a jogaik gyakorlását, majd a jelentés után ismét leülnek a Néppárttal. A Fideszben is felállítottak egy háromfős delegációt, akik tárgyalni fognak a Néppárttal: Novák Katalin vezetésével, Varga Judit és Szájer József vesz részt a delegációban.