Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-20 07:43:00

Élelmiszerdrágulás jöhet, ha elveszik a gazdák támogatását

Jelentősen megdrágulna az élelmiszer, ha a brüsszeli tervek szerint a gazdáknak járó pénzeket a migráció kezelésére csoportosítanák át - mondta a Magyar Nemzetnek Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke.

Élelmiszerdrágulás jöhet, ha elveszik a gazdák támogatását

A lap szerdai számában megjelent interjúban az elnök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz aláírásgyűjtéséről elmondta, "mindenkinek tudnia kell, hogyan zajlik a brüsszeli vegykonyhákban a méregkeverés. A tervek közt részletesen szerepel, hogyan akarják csökkenteni a gazdáknak járó normatív támogatásokat és a fejlesztési forrásokat. A kamara és a Magosz ezeknek a terveknek a megakadályozására kezdett aláírásgyűjtésbe, két és fél hét alatt már több mint nyolcvanezren szignálták a petíciót."   

Hozzátette, a brüsszeli tervek szerint a közös agrárpolitika forrásait jelentősen csökkentenék: a normatív támogatásokat több mint tizenöt százalékkal, míg a vidékfejlesztési forrásokat még radikálisabban, huszonhét százalékkal.   

Az elnök úgy vélte, szinte biztos, hogy jelentős áremelésekkel járna a támogatások csökkentése, és a megmaradt pénzekhez is szigorúbb feltételek betartásával lehetne csak hozzáférni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink