Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-19 15:56:00

Kitiltottak három párbeszédest az Országházból

A Párbeszéd-frakció három munkatársát kitiltották a Parlamentből – értesült az Index. Hivatalos indoklás nincs, de összefüggésben lehet Tordai Bence képviselő március 15-i videójával, amelyen Áder Jánoshoz és Kövér Lászlóhoz lépett.

Kitiltottak három párbeszédest az Országházból

A videó az Országháznak egy olyan részén készült (a Kossuth tér felé nyíló kapunál), ahol nem lehet házelnöki engedély nélkül forgatni. Pénteken egy másik videó is kikerült Tordai honlapjára, amelyen képviselőtársával, Kocsis-Cake Olivióval egy molinót lógatnak ki az Országház Duna felőli erkélyére (itt sem lehet kamerázni előzetes engedély nélkül a házelnöki rendelkezés szerint). Az Index úgy értesült, hogy a Párbeszéd három munkatársa is hasonló szankciót kapott: megvonták tőlük a belépési engedélyt az Országházba és a Képviselői Irodaházba.

Egyikük hétfőn a helyszínen szembesült a dologgal, ekkor – hiába dolgozik ott – el is vették a belépőkártyáját. Olyan munkatársakról van szó, akik március 15-én is az Országházban tartózkodtak, ezért lehet összefüggés a videózás és a kitiltás között.

atv.hu

További belföldi híreink