Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-18 12:05:00

Kormányszóvivő: Az EU mai működése kockázat Magyarország számára

Ma az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent - mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: hazánk csak akkor tudja a jelenlegi fejlődési ütemet hosszútávon fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni.

Kormányszóvivő: Az EU mai működése kockázat Magyarország számára

Hollik szerint azzal, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadta a 2021-2027 közötti évekre vonatkozó menekültügyi és migrációs alapra vonatkozó álláspontját, az Európai Bizottság és az Európai Parlament kimondta és megerősítette a magyar kormány állítását, hogy ők bevándorláspártiak. A kormányszóvivő hozzátette: ők szeretnék továbbra is erősíteni a bevándorlást, a bevándorlókat pedig behozni.

A Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) vitájáról Hollik István elmondta: azért szeretnének az EPP-ben maradni, mert várhatóan továbbra is a legmeghatározóbb ereje lesz az európai politikának. Hozzátette: valóban az a változás van most, hogy a viták a bevándorlás következtében már nem a pártok között, hanem a párton belül zajlanak. Az a helyzet, hogy az EPP-nek van egy bevándorláspárti szárnya, de azt remélik, hogy a bevándorlásellenes politikai erők a Néppárton belül többségbe tudnak kerülni.

Mi mindent Magyarország szemszögéből kell, hogy nézzünk. Hazánk és a közép-európai régió gazdasági értelemben dübörög. Magyarország is egyre jobban teljesít. Ma az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent. Hazánk ezt a fejlődési ütemet hosszútávon csak akkor tudja fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért nekünk az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni. Ez a célunk. Egy új Európára, egy új európai együttműködésre van szükség és ehhez néha a kritikát is meg kell fogalmazni - fogalmazott a kormányszóvivő.

atv.hu / ECHO TV

Ajánlom

További belföldi híreink