Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-18 10:46:00

Felmérés: 180 ezer gyereknek van már Babakötvénye

Február végén már 178 ezer gyermeknek kamatozott babakötvényben a pénze, az állomány átlépte a 60 milliárd forintot - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Felmérés: 180 ezer gyereknek van már Babakötvénye

Tállai András ismertette: - Tavalyhoz képest 29%-kal emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya. - A Pénzügyminisztérium adatai szerint januárban nagyjából 3500 kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak meg a jogosultak, és februárban is megközelítette a 3400-at az új kötések száma. - A babakötvény-tulajdonosok számának látványos emelkedése már tavaly elkezdődött, hiszen októberben is túllépte a háromezret az új számlanyitások száma. - Idén rekordot dönthet a babakötvények állománya - február végén 178 ezer gyermeknek kamatozott babakötvényben a pénze, immár több mint 60 milliárd forint - írta meg a Portfolio.

Korábban írtunk arról, hogy a lakás-takarékpénztári állami támogatás megszüntetése után a Babakövény a legmagasabb garantált éves hozamú rendszeres befektetés Magyarországon. Az államilag támogatott, egyszeri 42 500 forint életkezdési támogatáson túl a család éves befizetéseit az állam 10 százalékkal (maximum évi 6000 forinttal) kiegészíti és jóváírja minden gyermek számláján. A Babakötvény igazi előnye a magas, idén például 5,8 százalékos kamat.

atv.hu/portfolio.hu

Ajánlom

További belföldi híreink