Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-19 07:10:00

130-cal vontatott az autópályán, még előzött is! (Videó)

Több közlekedési szabályt is megszegett az a két autós, akiknek egyike az M1-es autópályán vontatta társát, 130-cal, a belső sávban, úgy, hogy közben előztek is. A híradónknak nyilatkozó szakértők szerint az autósok nem csak saját életüket, hanem a közlekedés biztonságát is veszélyeztették.

 

 

Egy amatőr felvétel tanúsága szerint egy autó húz egy másikat az M1-es autópályán a belső sávban, 130 kilométeres óránkénti sebességgel. A kemma.hu-nak elküldött videón azt is látni, ahogy az autók meg is előzik a külső sávban haladókat.

Ezért is tartja iszonyatosan veszélyesnek a videón látottakat a vezetéstechnikai szakértő. Csörgő László szerint, ha nem jár a motor, sokkal nehezebb vele manőverezni, és, ha a fék is nehezebben működik, egy hirtelen mozdulatnál már eléggé kell tekerni a kormányt, mert van egy ellenállása.

A közlekedési szakértő szerint az autósok több közlekedési szabályt is megszegtek, a KRESZ szerint ugyanis vontatni legfeljebb 40 kilométeres sebességgel szabad, autópályán legfeljebb a leállósávban, és csak az első kihajtási lehetőségig.

A rendőrség mégsem vizsgálja az ügyet, szerintük ugyanis a felvétel alapján nem azonosítható be sem a helyszín, sem az időpont. Ám ha valaki feljelentést tesz ezekkel a pontos adatokkal, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket.

"Ha mégis én azt tapasztalom autósként, hogy valamelyik másik autóstársam, vagy akár másik közlekedő kirívóan vét a szabályok ellen, és ez mondjuk a megítélésem szerint közlekedésbiztonság szempontjából veszélyes, akkor nem kell röstellkedni, és nyugodtan kell hívni a rendőrséget, akár a 112-es hívószámon, és elmondani, hogy mit tapasztalok, és kérni az intézkedésüket" -  mondta  Lovas Károly közlekedési szakértő.

A szakértők szerint az autómentésnek a legbiztonságosabb formája, ha vontatás helyett trélerrel szállítjuk a meghibásodott gépkocsit.

atv.hu

 

További belföldi híreink