Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-17 14:26:00

Rekord nyeremény az 500-ban, Imre ebből megvalósítja legnagyobb álmát

Rekord nyeremény, és rekord számú megválaszolt kérdés. Tiba Imre minden korábbi játékosnál előrébb jutott az 500, az ország géniusza című kvízműsorunkban, több, mint 150 kérdés után több, mint 5 millió forinttal mehetett haza. Ősszel pedig New York felé veszi az irányt, ez volt ugyanis az álma, ha nyer, akkor elutazik Amerikába.

"Abszolút rekordert köszönthetünk a studióban, Tiba Imre eddig 127 kérdéssel végzett az 500- ból, így már túl van az út egynegyedén"

- mondta a műsorban Rónai Egon.

Ilyen messze eddig még senki sem jutott a játékban. Imre egymás után három kihívóját küldte haza, utolsó versenytársa a a legendás hírű kvízjátékos M. Nagy József lett, aki azt mondta, a nyereményéből unokáit vinné koncertre. Jöttek a párbajok, a jó válaszok, meg a rosszak, és végül a műsor legmeghatóbb pillanata. József számára véget ért a játék, mégsem távozott üres kézzel.

"Szeretném felajánlani, ha ezt elfogadja, hogy az unokák ne maradjanak Ed Sheeren nélkül, hogy a Sziget Fesztivál belépőket nagyon szívesen megveszem." - mondta Tiba Imre, miután kiejtette ellenfelét.

Imrére ezután még villámkérdések vártak, aztán a 158. kérdésnél véget ért számára a játék.

Híradónknak elmesélte, addigra már nagyon fáradt volt, és ahogy mondta az 5 másodperces időkorlátnál pont ennek a fáradtságnak a kiküszöbölése a legnehezebb feladat. Tiba Imre több, mint 5 millió forintot nyert, ebből pedig New York az úti célja.

"Mindig is úgy képzeltem, hogy ilyen hulló falevelek közepette sétálok a Central Parkban, meg akkor talán nincsenek olyan sokan, meg mindenképpen szeretnék kimenni kosárlabda mérkőzésre, meg amerikai focimeccsre, és akkor vannak ott gyakrabban a mérkőzések."

- mondta a nyertes.

Engem még az is érdekelt, hogy addig egy áltagos hétköznap mivel tölti az időt. "Olvasgatok nagyon sokat, konzolon játszom újabban, mert nemrég vettem egyet, hát meg szinte minden nap tartok vagy vállalati kvízt vagy kocsma kvízt, este azokat vezetem le, utána van, hogy még találkozom a barátaimmal, hát túlnyomó részt otthon vagyok és gyűjtöm a potenciális kérdéseket, amiket vagy én teszek fel, vagy a kívzjátékban nekem kell megválaszolnom" - mondta Tiba Imre.

Imre egyébként kiskorában szeretett bele a kvízekbe, nagyszüleivel együtt nézték az akkori játékokat a tvben, és mint mondta minden vágya az volt, hogy egyszer majd ő is ott legyen.

atv.hu

További belföldi híreink