Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-17 12:41:00

Mi Hazánk: Afganisztán helyett a magyar határra menjenek a magyar katonák!

A Mi Hazánk Mozgalom azt követeli, hogy Afganisztán helyett a magyar határra menjen a magyar honvédség - mondta Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Mi Hazánk: Afganisztán helyett a magyar határra menjenek a magyar katonák!

"Afganisztáni megszállás helyett inkább a magyar határon kellene az afgánokkal szemben felsorakozni" - fogalmazott a politikus, felidézve a márciusi ifjak azon követelését, hogy magyar katonát ne vigyenek külföldre.

Hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom az idegen érdekek helyett a magyar szempontokat helyezné előtérbe a hadseregfejlesztésben, így az afganisztáni és ehhez hasonló "megszállásokra" költött milliárdokból inkább vonzóbb hazai javadalmazást, korszerű felszerelést és komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítana a magyar honvédeknek.

Novák Előd úgy véli, a magyar NATO-tagság függetlenségünk feladásával járt, inkább amerikai érdekeket szolgál és más NATO-tagállammal szemben nem nyújt védelmet a szövetség. Hozzátette: az eddigi kormányok "túlbuzgósága" miatt több külföldi "megszállásban" vett részt Magyarország és a hadiipari fejlesztések sem a magyar érdekeket tartották szem előtt.

Közölte:

a Mi Hazánk a külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza.

Kérdésre válaszolva a március 15-ei ellenzéki demonstrációról Novák Előd azt mondta: elképesztő az az elvtelen összeborulás, amely "Gyurcsányék háza táján összejött a hatalom minden áron való megszerzéséért". A Mi Hazánk Mozgalom se Gyurcsány, se Orbán rendszerével nem kollaborál - jelentette ki.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink