Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-15 06:20:00

"Volt bennem egy kis sajnálat" - nem csillapodnak a kedélyek a szombathelyi önkormányzatban

Nem csillapodnak a kedélyek a szombathelyi önkormányzatban. Azóta vált élessé a vita a felek között, amióta a kormánypárti frakció elvesztette többségét, és az ellenzékiek szavazattöbbségükkel átvették a város irányítását.

"Bennem volt egy kis sajnálat, hiszen veszíteni stílusosan is lehet, és ezt sajnos polgármester úr nem tudta most megmutatni." - mondta híradónknak Horváth Attila, az Éljen Szombathely! önkormányzati képviselője.

A Szombathelyen többségbe került ellenzéki képviselők azt mondták, nem értik, hogy a város polgármestere miként engedheti meg magának azt a stílust, ahogyan az ülést vezeti.

"Bevándorláspárt szivárványkoalíciózott, amit nyilván egyrészt méltatlannak éreztük egyrészt a feladathoz is, másrészt a városunkhoz is, egy polgármesternek szerintem mindenkor meg kell őrizni a tekintélyét, hiszen ő nem saját maga, hanem a városunk első embere beszél." - folytatta Horváth Attila.

Az ellenzék szerint már a saját frakciójának bizalmát is kezdi elveszíteni a polgármester.


"A SZOVA vezérigazgatójának, Németh Gábornak a visszahívásával kapcsolatban a fidesz frakció kivonult a polgármester úr mögül. Ugyanis a zárt ülésen kiderült, hogy a nem támogatta a SZOVA vezérigazgatójának a visszahívását, annak ellenére, hogy korábban a polgármester kezdeményezte. Ebből látszik, hogy most már a fidesz frakció sem bízik benne."

- mondta az ATV Híradónak Balassa Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A kormánypárti képviselők szerint a többségbe került ellenzékiek posztkommunista tisztogatásba kezdtek. Leváltották, de nem rúgták ki a helyi televízió ügyvezetőjét, valamint a különböző bizottságokban is az eddigi fideszes delegáltak egy részét leváltották.

"Mi mindössze annyit tettünk, hogy ott ahol nem, vagy nagyon kevés rálátásunk volt, ott kipótoltuk azokat a helyeket amiket egyébként eddig aránytalan mértékben a fidesz birtokolt." - nyilatkozta kameránknak Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! önkormányzati képviselője. 


Az ellenzéki politikusok véleményével kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a polgármestert is, de a munkatársa csak annyit közölt, hogy egyeztetett időpontban és előre leadott kérdésekkel keressük Puskás Tivadart. A fideszt is kerestük, de nem nyilatkoztak.

atv.hu

További belföldi híreink