Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-15 20:25:00

Hidvéghi: nincs központi jelentősége a CEU-ügynek

Orbán Viktor beszéde világos volt, nem hiányzott belőle semmi fontos – mondta Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő a miniszterelnök délelőtti ünnepi beszédéről az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Európa és a Néppárt jövőjéről kétségkívül vita zajlik, és ebben a Fidesznek fontos szerepe van – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs ehhez hozzátette: a Juncker-Soros plakátkampány egyébként is március közepén ért volna véget, ebben az ügyben nem történt meghátrálás a kormány részéről.
A Fidesz szóvivője elmondta azt is, hogy úgy látja: az EPP-ben még nem ért véget az, az Európa és a Néppárt jövőjét is érintő vita, amelynek során szerinte alapértékeket próbálnak az ellenfeleik megkérdőjelezni. A vita a szuverenisták és globalisták között zajlik – tette hozzá.

A CEU-ügy esetleges, bajor közvetítéssel történő megoldásával kapcsolatban a Fidesz-szóvivő úgy fogalmazott: az álláspontjuk világos, az egyetem itt működik Budapesten, az, hogy amerikai diplomát itt vagy máshol ad ki, az már az ő dolga és szakmai kérdés. A Manfred Weber által Budapestre hozott bajor javaslat részleteit nem ismeri, és szerinte nincs központi jelentősége az ügynek. Az ügyet politikai fegyverként használják ellenünk – mondta Hidvéghi Balázs.

Ami az MTA körül folyó konfliktust illeti, a Fidesz szóvivője arról azt mondta: hosszú tárgyalás volt az MTA és Palkovics László miniszter között. A kormány szándéka az innováció támogatása. Szerinrte semmi nem veszélyezteti az MTA működését, de a kutatási projektek finanszírozása megváltozik. Cáfolta ugyanakkor, hogy a kormány megzsarolta volna az MTA-t.

További belföldi híreink