Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-16 07:08:00

Gyöngyösi: Puzsér megnyerheti az előválasztást

Az LMP mellett a Jobbik is támogatja Puzsér Róbertet a főpolgármesteri választáson.

Gyöngyösi: Puzsér megnyerheti az előválasztást

Gyöngyösi Márton a Jobbik frakcióvezetője, az EP listavezetője elmondta az ATV Start műsorában, hogy azért állnak szívesen Puzsér mögé, mert olyan programot kínált, amely arról szól, hogyan lehet az elmúlt 30 évvel szemben egy alternatívát kínálni.

Kiemelte például a korrupció felszámolását. Gyöngyösi reméli, hogy Puzsér nem fog alulmaradni Karácsony Gergellyel szemben az előválasztáson, mert úgy gondolja, hogy a NER-rel szembeni szavazókat képes tömegesen vonzani, és ezzel meg is nyerheti az előválasztást.

Arra reagálva, hogy Egerben az ellenzék beállt a jobbikos Mirkóczki Ádám polgármesterjelölt mögé, és Gyöngyösi reményének adott hangot, hogy az ország más településein is lesz hasonló lépés. Keresik a győztes konstrukciót, amelyben egy emberként állnak fel a NER-rel szemben, és kínálnak alternatívát, tette hozzá. A Jobbiknak az ország több pontján is vannak hiteles jelöltjei önkormányzati szinten, akik mögé egységesen felállhat az ellenzék, közölte.

Az önkormányzati választás nem ideológiáról szól, jelentette ki, hanem egy ügyről, ahol a tét a úgymond a demokráciát felszámoló NER leváltása.

A továbbiakban Gyöngyösi, mint az EP választás listavezetője, elmondta, hogy hozzá mindig közel állt az EP munka, mert mindig külpolitikával foglalkozott. Szakmai munkára készül, és Brüsszelben kívánja folytatni a munkát.

A kérdésre, hogy mennyire kínos a Jobbiknak, hogy Polt Péter választás elleni bűncselekménnyel vádolta meg Farkas Gergelyt, Gyöngyösi úgy válaszolt, hogy nem történt korrupció, nem volt pénzátadás, csupán egy magánbeszélgetés szivárgott ki, ezért ez nem kínos számukra, szerinte inkább a Fidesznek és Polt Péternek kellene magyarázkodnia.

atv.hu

További belföldi híreink