Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-15 19:52:00

Dobrev: a Néppárt már nem hisz Orbánnak

Orbán Viktor bocsánatkéréséről Manfred Weber azt mondta: örül neki, de tartós magatartásváltozást várnak el a miniszterelnöktől. Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője az ATV Start műsorában ezt úgy fordította le "magyarra", hogy a Néppárt már nem hisz Orbánnak.

Dobrev: a Néppárt már nem hisz Orbánnak

Dobrev arról beszélt, hogy az lenne a legjobb, ha a Fidesz elfogadná a normális európai magatartást, a demokrácia védelmét, az emberi jogokat, és hagyja abba végre a folyamatos gyűlöletkeltést. Ő nem Európáért aggódik, hanem Magyarországért, folytatta.

Említette, hogy szerinte az Európai Néppárt magatartása sokat változott a Fidesszel szemben, csak azt nem érti, mire vártak 9 évig.

A kérdésre, hogy ő maga mire várt eddig, hogy épp most lett a DK listavezetője, Dobrev Klára elmondta, eddig is aktív közéleti ember volt, és úgy gondolta ez elég. Az elmúlt években sokan biztatták őt politikai szerepvállalásra, ennek ellenére tudja, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért. Máris érik támadások, de azt állítja, hogy neki erőt adnak azok az emberek, akik ki mernek állni az ügyükért, akkor is ha sokat kockáztatnak. Támadják csak nyugodtan, jelentette ki, neki ez is erőt ad. Azért küzd, hogy ez az ország normális és élhető ország legyen, közölte.

A Fidesz szerint Dobrev Klára a Nemzetek Európája helyett olyan birodalom kialakításáért küzd, ahol Brüsszel lenne a hatalmi központ, és ő döntene a migránsok  beengedéséről, a gazdaságpolitikáról, a családtámogatásokról, az adókról. Dobrev szerint agyrém, hogy mindig Brüsszellel fenyeget Orbán Viktor, hiszen " mi vagyunk az Európai Unió", és Brüsszel mindazok közössége, akik ott ülnek és részt vesznek a döntéshozatalban, így maga Orbán Viktor is.

atv.hu

 

 

További belföldi híreink