Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-14 12:05:00

Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását szorgalmazó néppárti tagszervezeteknek

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters.

Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását szorgalmazó néppárti tagszervezeteknek

A Fidesz vezetői az utóbbi napokban többször határozottan leszögezték, hogy alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, "minden másról lehet beszélgetni".   

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát.   

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette a levelek hitelességét, és a Reuters azon értesülését is, hogy hasonló tartalmú leveleket küldtek el valamennyi néppárti tagpártnak, amelyek csatlakoztak a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezéshez.

Elsőként a Nyugati fény számolt be arról, hogy Orbán levelet írt azoknak a néppárti vezetőknek, akik az elmúlt hetekben a Fidesz kizárását sürgették. A Népszava pedig arról írt: konkrétan a lemondását is kilátásba helyezte Joseph Daul néppárti elnök, amennyiben a Fideszt nem zárják ki a pártcsaládból. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink