Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-14 07:16:00

Orbán beszéde, az ellenzék 12 pontja, huszármenet – ez várható március 15-én

Huszármenet a belvárosban, közös ellenzéki megemlékezés a Szabad sajtó útján, családi programok országszerte. Főbb vonalaiban már kialakultak a március 15-ei nemzeti ünnep programjai. A központi megemlékezés fő szónoka Orbán Viktor lesz. Délutánra pedig már készen áll az ellenzék 12 pontja.

Megemlékezések, programok március 15-én

 

Tavaly a békemenetek jegyében zajlott a nemzeti ünnep. A Civil Összefogás Fórum szervezésében „a haza minden előtt” molinóval vonultak nagyon sokan Budáról a Kossuth térre. A másik békemenetet a Kétfarkú Kutya Párt szervezete. Ott „a molinó minden előtt” felirat mögött sétáltak át a résztvevők a városon. Az idei központi ünnepség mottója a Kölcsey-idézet lesz: „a haza minden előtt”.

„A XXI. század elején is, Magyarország érdeke, a magyarok érdeke minden előtt áll az országot irányítók, az ország szabadságáért és függetlenségéért kiállók között” – erről beszélt Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

A Kossuth téri zászlófelvonás után huszármenet indul a Múzeumkertbe. Az emléknap fő szónoka ezúttal is Orbán Viktor lesz, és beszédet mond Mateusz Morawiecki, lengyel kormányfő is. Azonban nemcsak a pódiumról hallhatnak majd lengyel szót a részvevők. A CÖF már korábban bejelentette, hogy 600 fős különvonattal az idén is lengyeleket utaztat a március 15-ei eseményekre.

Az ellenzék közös megemlékezést szervez délután 3 órára, a Szabad sajtó útjára. Néhány párt azonban, mint például a DK, külön ünnepségre is elhívta szimpatizánsait. „A DK rendezvényén az EP-lista második és harmadik helyén álló Molnár Csaba és Rónai Sándor fog beszélni, illetve jómagam” – mondta Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke.

Itt láthatják az ellenzék programjait, köztük a közös ellenzéki megemlékezést 3-kor. Az LMP egy órával később már klímamenetet tart a budai Szent Gellért téren.

A forgalomkorlátozások az eddigi információk szerint a fővárosban érintik az I., V., VI., VIII. és XIV. kerületet is.

atv.hu

További belföldi híreink