Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-12 12:40:00

Kínai vendégmunkásnak nevezték Liu Shaolin Sándort – tiltakozik a Fradi

A 444.hu Facebook-oldalán jelent meg egy poszt Liu Shaolin Sándorról, amiben kínai vendégmunkásnak titulálták az FTC sportolóját. A bejegyzést azóta átírták.

Tiltakozó közleményt adott ki az FTC, miután a 444.hu szombaton kínai vendégmunkásnak nevezte a klub olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóját, Liu Shaolin Sándort. A klub azt írta, megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja az internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amit azóta átírtak a szerkesztők:

„Az FTC sportolója magyar édesanyától, Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott.


Az internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól.

A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak” – áll az FTC közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink