Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-11 10:38:00

A Jobbik tábora nő, a Fideszé csökken

A december 35 százalékról 31-re csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, miközben a Jobbik 7-ről 10 százalékra növelte támogatóinak arányát. Az MSZP és a DK stagnál, a többiek kicsit veszítettek.

A Jobbik tábora nő, a Fideszé csökken

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében csökkent, a biztos szavazó pártválasztók körében azonban változatlan az előző hónaphoz képest, derül ki az IDEA Intézet 2019. február 28 – március 4. között végzett közvélemény-kutatásának eredményéből.

A kutatás szerint

a Jobbik szavazótábora változatlan a teljes népesség körében, a biztos szavazó pártválasztók körében bővült. Miközben az MSZP és a Demokratikus Koalíció, valamint az LMP támogatottsága változatlan az előző hónaphoz képest, addig a Momentum Mozgalom szavazótábora csökkent januárhoz képest.

A képviselőcsoporttal rendelkező Párbeszéd támogatottsága bővült a teljes népesség körében, és változatlan a biztos szavazó pártválasztók között az elmúlt időszakban.

Az IDEA Intézet 2018. decemberi közvélemény-kutatásának adatfelvétele az úgynevezett „rabszolgatörvény” elfogadását követően zajlott (2018. december 17–20). Több mint két hónappal később az látható, hogy a decembert követő időszakban a baloldali–liberális pártok nem tudtak érdemi előrelépést felmutatni, a támogatottságuk nem nőtt számottevő mértékben.

A Fidesz–KDNP támogatottsága valamelyest csökkent, a decemberi 35 százalékhoz képest február végén a teljes népesség 31 százalékát tudhatta maga mögött.

Míg a Jobbik támogatóinak aránya ugyanakkor valamelyest növekedett december óta (teljes népessége körében mért 7%-ról február végére – március elejére 10 százalék), addig a Magyar Szocialista Párt és a DK támogatottsága hónapok óta változatlan. Az LMP, a Párbeszéd és a Momentum esetében a decemberi támogatottságához képest volt némi lefelé mozgás.

atv.hu

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink