Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-09 17:53:00

Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor mond beszédet a Nemzeti Múzeumnál

A beszédek délelőtt 10:30-kor kezdődnek.

Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor mond beszédet a Nemzeti Múzeumnál

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mond ünnepi beszédet március 15-én - nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő szombaton Budapesten a kormany.hu-nak.

Délelőtt 9 órakor a magyar zászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a március 15-i ünnepség a Kossuth Lajos téren - közölte, hozzátéve: utána onnan a Múzeumkerthez vonul a "huszármenet", amelyhez bárki szabadon csatlakozhat.

Hollik István elmondta: az ünnepség 10.30-kor a Nemzeti Múzeumnál folytatódik, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő köszönti a megemlékezőket, majd Orbán Viktor miniszterelnök mondja el ünnepi beszédét.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a Múzeumkertben a beszédek után, a budai Várban pedig egész nap programok várják a családosokat.

Úgy fogalmazott: "ünnepeljük együtt a forradalom hőseit, és álljunk ki Magyarország függetlenségéért, ahogy ők tették!".

atv.hu/MTI

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink