Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-09 14:30:00

Hazakerült a meglovasított pónicsikó

Három nap után meglett az az egy hónapos póni csikó, amelyet kedden éjjel loptak el egy 18. kerületi tanyáról. A kiscsikót a fotók tanúsága szerint egy Fiat Punto csomagtartójában vitték el az anyja mellől Isaszegre, ahol eladták - ám a tulajdonosnak sikerült visszavásárolnia. A tolvajokat azonban még most is keresik a rendőrök.

 

Kitörő örömmel üdvözli kiscsikóját Pötyi, a pónikanca. Nem csoda: három napig aggódhatott a mindössze öt hetes, még anyatejen élő kicsiért, amely hétfő éjjel tűnt el mellőle.

A kiscsikó gazdája azt mondja: a tolvajok egy bokszból lopták el kis Pötyit, keresztül vitték az udvaron, majd átemelték a kerítésen. Végül pedig betették egy bérelt Fiat Punto csomagtartójába, és elrobogtak vele.

A bébi póni eltűnéséről még aznap délután tudomást szerzett a Budapesti Autósok Közössége, amelynek egyik olvasója le is fotózta a Fiat csomagtartójában szállított állatot az M0-ás autóúton. Ezt a fotót osztották meg az oldal szerkesztői a közösségi oldalon.

"Fölvettük a kapcsolatot a tulajdonos egyik ismerősével, akik ránk is írtak egyből, és akkor lényegében így a szállak összeértek, és a rendőrség is egyből be tudott avatkozni, mert tudtuk ugye a fotó készítésének az időpontját, helyszínét."

- nyilatkozta Csősz Krisztián, a bpiautosok.hu alapító-főszerkesztője.

A Kis Pötyi elrablói nyomára végül Isaszegen bukkantak rá a rendőrök. A tulajdonos – aki nem szeretné, ha mutatnánk az arcát – azt mondja: a tolvajok közeli rokonaik, akik drogot akartak vásárolni a lóért kapott pénzből. A gazdát végül az a család értesítette, akik megvásárolták tőlük a csikót.

A tulajdonos szerint az elkövetők már korábban is loptak a tanyáról: nemrég egy ehhez hasonló kisbárányt vittek el, ám az a kis állat nem lett meg. A gazda most azt fontolgatja: térfigyelő kamerát szereltet fel az épületre, és őriztetni is fogja a tanyát.

Az elkövetők személye azonban hiába ismert, az elfogatóparancs ellenére egyelőre nincsenek meg. A rendőrség ezért azt kéri, hogy aki tud bármit a 20 és 22 éves fiatal férfiak tartózkodási helyéről, az tegyen bejelentést.

atv.hu

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink