Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-06 13:10:00

Szanyi: cinkelt lapokkal játszik a kormány

Az MSZP EP-képviselője szerint a kormány már több vörös vonalat is átlépett, ami már az Európai Néppárt „vérére megy”.

Portálunk is beszámolt róla, hogy Joseph Daul a Weltnek adott kedden megjelent interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktor átlépte a vörös vonalat. Az Európai Néppárt elnöke elítéli a Juncker-plakátkampányt.
 
Szanyi Tibor az ATV Start című műsorában arról beszélt, szerinte már több piros vonalat is átlépett, sőt úgy véli, cinkelt lapokkal játszik a kormány, és ez már az Európai Néppárt vérére megy.
 
Manfred Weber a Bildnek adott interjújában arról beszélt, a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni: Orbán Viktor leállítja a kormány Brüsszel elleni kampányát, bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól, valamint biztosítja, hogy a CEU Budapesten maradását. Az MSZP EP-képviselője úgy emlékszik, Orbán Viktor még soha senkitől nem kért bocsánatot.
 

A képviselő említette, hogy a Fidesznek ez a magatartása, amellyel szétverné Európát, ami nem csak az ellenzéknek, de senkinek sem kedvez.


 
A továbbiakban szó volt arról, hogy az európai parlamenti választásokra az MSZP- Párbeszédnek már megvan a közös listája, melynek első helyén Tóth Bertalan áll, bár ez csak szimbolikus, mert, ahogy azt Szanyi elmagyarázta, az MSZP elnöke nem akar élni ezzel a mandátumszerepével, mert ahhoz le kellene mondania az elnöki tisztjéről, márpedig ő személyesen akarja levezényelni ezt a csatát.
 
Az MSZP képviselője közölte, az EP-listán olyan három képviselőjüknek kell szerepelni, akik külön-külön is többet mutattak fel, mint a többi 18 együttvéve. Ugyanezt a Fidesz képviselőkről nem lehet elmondani, míg az MSZP - Párbeszéd képviselői  olyan eredményeket tudnak felmutatni, amire a közvélemény emlékszik – vélekedett Szanyi.
 
Elhangzott, hogy a lista harmadik helyéért esetleg Szanyi Tibor és Jávor Benedek fog csatázni, de a képviselő szerint nem lesz semmilyen vita, ők csapatban mennek. A realitások azt mutatják, hogy Ujhelyi István, Szanyi Tibor és Jávor Benedek lesz a három mandátum tulajdonosa.
 
Szanyi említette, hogy érdekesnek találja azt, hogy a Fidesz-KDNP lista kapcsán nem lehet látni semmi izgalmat hogy érvényesülnek-e a belső arányok. Hozzátette: az élve boncolás úgy látszik mindig az MSZP sorsa. A szocialista EP-képviselő kijelentette, azon dolgoznak, hogy a Fidesz várható 12-13 mandátumából legalább kettőt lefaragjanak, így a maradék 11 mandátum az ellenzéké lesz, ami a Fidesz vereségét jelenti. Végül Szanyi Tibor igazolta azt a hírt, hogy Mesterházy Attila őt akarta listavezetőnek.

 

atv.hu

 

 

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink