Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-04 12:25:00

„Pokoli nehéz” - döbbenetes megemlékezés Koós Jánosról

Koós Jánosra emlékezett régi barátja, Csongrádi Kata. Az énekesnő három héttel ezelőtt még egy színpadon állt a vasárnap elhunyt táncdalénekessel.

„Pokoli nehéz” - döbbenetes megemlékezés Koós Jánosról

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, színész.

Csongrádi Kata három hete még egy színpadon játszott vele. „Jani azt kérte, hogy mosolyogva emlékezzünk rá, ez pokolian nehéz. Törekszem arra, hogy legalább ne sírjak, ő mondta, hogy fentről figyel ám minket” – erről beszélt az
ATV Start című műsorában az énekesnő. Csongrádi Kata szerint Koós János mindig mosolyt igyekezett csalni az emberek arcára, ezért kérte azt, hogy mindig úgy gondoljunk rá, hogy ő maga a két lábon járó vidámság.


„Még akkor is vidám volt, mikor 3 héttel ezelőtti koncertfelkérésnél azt mondta: ha élek, ott leszek. Nagyon rossz állapotban volt. Előtte való nap is elesett, borzalmas fájdalmai voltak: karját, lábát fájlalta, de ott volt. Jókedvet sugárzott, és viccelődött velünk”

– emlékszik vissza az énekesnő.

Mint mondta, Koós képes volt felülemelkedni a fizikai fájdalmakon, csak az munkált benne, hogy másoknak örömet szerezzen. Csongrádi Kata megemlítette, hogy férje, S. Nagy István fedezte fel a táncdalénekest, ezek után pedig férje és Koós János között megmaradt a barátság.

„A kórházba is úgy jött be, hogy mindig felvidította az S.-t, és azt mondta:

remélem, az infúzióban vörösbor van”

– mesélte az énekesnő.

Népszerűségét szerinte az adta, hogy magáévá tette Latabár Kálmán mondását, miszerint „a színház ott van, ahol én vagyok”.

„Jani egy karizmatikus személyiség volt, nem csak az éneklésével, mókázásával, hanem az egész lényével, olyan szinten hatott az emberekre, hogy kívánták őt látni” – jegyezte meg Csongrádi Kata.

atv.hu

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink