Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-01 11:37:00

Navracsics Fialának: Lehet, hogy büntetésből kerültem Brüsszelbe

A Fidesz európai uniós biztosa a Civil Rádió reggeli adásában azt mondta: nem tudja, miért küldték ki egy olyan helyre, amit kiküldetése után szinte rögtön meg is támadott a magyar kormány – idézi az elhangzottakat a hvg.hu.

Navracsics Fialának: Lehet, hogy büntetésből kerültem Brüsszelbe

Navracsics Tibor fideszes európai uniós biztossal beszélgetett Fiala János a Civil Rádió péntek reggel 8 órás műsorában. Szóba kerültek a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló a sorosozós-brüsszelezős plakátkampányra tért, és azt mondta:


valójában az történik, hogy Magyarország mond valamit, a bizottság cáfolja, erre Magyarország azt mondja, hogy ez a cáfolat a bizonyítéka annak, hogy tényleg így van, és az egész kezdődik előlről.

A Fidesz célja szavazatok szerzése, a Bizottság pedig védi saját pozícióját – magyarázta a helyzetet Navracsics Tibor, aki szerint amiket a magyar kormány állít a plakátokon, bizonyos végül el nem fogadott tervezetekre, vagy korábban felvetett indítványokra vonatkoznak. Bár korábban kérdés volt, hogy érdemes-e a plakátkampányra reagálnia az uniónak, de azzal, hogy Jean-Claude Junckernek, a bizottság elnökének az arcával jelent meg egy plakátsorozat, akkora jelentőségű lett az ügy, hogy kénytelenek voltak kommentálni – tette hozzá Navracsics.

Fiala János rákérdezett, hogy büntetésből küldték-e ki Navracsicsot Brüsszelbe. Navracsics erre úgy reagált: Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött. Hozzátette: sokan mondták neki, hogy büntetésből került ki, de eleinte azt válaszolta erre, nem hiszi. „De most már őszintén nem tudom, mit gondoljak” – mondta az uniós biztos.

Civil Rádió / hvg.hu

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További belföldi híreink