Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-26 09:56:00

Vasrúddal támadtak a válogatott terepfutóra a Hármashatár-hegyen

Gázspray-vel és vasrúddal támadtak egy terepfutóra a Hármashatárhegyen, Budapesten. A magyar válogatott tagja, Kiss Miklós évtizedek óta fut ezen a területen, de még nem történt vele hasonló. Az ismeretlen támadó sötétben rontott rá, előbb szitkozódott majd dulakodni kezdtek. Kiss Miklós azt mondta Híradónknak, hogy bár felkavarták a történtek, másnap ugyan ott futott.

 

"Gázspray volt a kezében, ezzel rögtön fújt, és rögtön csapott ezzel a vasdoronggal” – elevenítette fel a történteket Kiss Miklós Híradónknak. Kiss Miklós 20 éve fut rendszeresen, szinte mindig a Hármashatárhegyen. Pénteken este egy magas 35 év körüli férfi váratlanul útját állta, szitkozódni kezdett, hogy miért világít a fejlámpájával, aztán azonnal fújt a gázspray-vel és ütött.

„Ez egy nagy vasdorong volt és elugrottam a csapás elől, de rögtön éreztem, hogy ez nem babra megy ez a játék” – mesélte. Dulakodni kezdtek. A támadó lelökte a földre Miklós fejlámpáját, így teljes sötétségben voltak.

„Amire biztosan emlékszem, az az, hogy elvettem tőle ezt a vasrudat, ez egy több mint egy méteres vas tárgy volt, egy ilyen korrodált rozsdás valami, de ahogy elvettem, el is dobtam, mert láttam, hogy ezzel különösebben nem lehet harcolni, mert olyan nehéz volt”

 – emlékezett vissza a futó.

Néhány perc után sikerült ellökni magától a támadót és amilyen gyorsan csak tudott, futni kezdett a parkoló felé, a kocsijából pedig azonnal hívta a rendőröket. Ők később körbejárták a területet, de nem találtak senkit.

Miklós azt mondja, nem akarja, hogy pánikhangulat alakuljon ki a történtek miatt, mert ez nem mindennapos. De fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy a futók fejben legyenek felkészülve az ilyen esetekre.

„Én másnap ugyanabban az időben, ugyanitt futottam. Holott a dolog tényleg nyugtalanított, meg eléggé felkavart, sokkal rosszabb kimenetele lehetett volna ennek, de nem szabad, hogy teret engedjünk ennek a félelemnek” – mondta a férfi.

Miklós kisebb sérülésekkel megúszta a támadást, négy hónappal ezelőtt Makai Viktória azonban kórházba került. Az ultrafutót szintén edzés közben, szintén sötétben, az otthona közelében támadták meg. Egy férfi elkapta, brutálisan megverte és meg akarta erőszakolni.

atv.hu / Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlom

További belföldi híreink